Rețeta zilei
Mâncare de gutui
Ingrediente: 1,5 kg gutui, 200 g zahăr, 100 ml vin alb, 100 ml ulei, 50 g făină, 200 ml apă.
Mod de preparare: Gutuile se taie felii groase, se curăță de sâmburi, se dau prin făină și se prăjesc în ulei încins. Când se scot se pun pe șervețele, pentru a absorbi uleiul. În uleiul rămas se adaugă zahărul și făina care a mai rămas și se pun pe foc, până când se caramelizează zahărul. Se amestecă încontinuu. Se stinge cu vinul și un pahar de apă și se lasă pe foc până se topește de tot zahărul, apoi sosul rezultat se pune peste gutui. Se lasă pe foc încă cinci minute. Dacă sosul este prea subțire se mai pune puțină făină. Mâncarea se servește atât caldă, cât și rece.
Mod de preparare: Gutuile se taie felii groase, se curăță de sâmburi, se dau prin făină și se prăjesc în ulei încins. Când se scot se pun pe șervețele, pentru a absorbi uleiul. În uleiul rămas se adaugă zahărul și făina care a mai rămas și se pun pe foc, până când se caramelizează zahărul. Se amestecă încontinuu. Se stinge cu vinul și un pahar de apă și se lasă pe foc până se topește de tot zahărul, apoi sosul rezultat se pune peste gutui. Se lasă pe foc încă cinci minute. Dacă sosul este prea subțire se mai pune puțină făină. Mâncarea se servește atât caldă, cât și rece.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 29 Noiembrie 2011
Marţi, 29 Noiembrie 2011
Luni, 28 Noiembrie 2011