Rețeta zilei

Mâncare rece din pește cu măsline

1960
Ingrediente: 1 kg pește, 4 cepe mari, 1,5 pahar ulei, 2 - 3 foi de dafin, 15 - 20 măsline, 10 boabe de piper, 3 - 4 linguri de bulion, 1 pahar mare cu vin, 1 - 2 bucăți de zahăr (1/2 linguriță), o lingură de mărar tocat, sare, făină.
Mod de preparare: Este preferabil să se folosească pește mare, fără oase, cum este somnul. Când se pregătește mâncarea cu șalău, știucă, crap, peștii se fierb pe jumătate în apă clocotită și sărată, se despică în două, se scot oasele, se taie în bucăți potrivite și se sărează. În celelalte cazuri, peștele curățat, spălat, tăiat în bucăți potrivite se sărează, iar după 10 minute se usucă pe un șervet. Bucățile de pește trecute prin făină se prăjesc bine în ulei. În același timp, ceapa dată pe răzătoarea mare, clătită bine cu apă rece și scursă, se călește în ulei, până capătă o culoare aurie. Când ceapa este moale, se trece prin sită, apoi se amestecă cu vinul, bulionul, foile de dafin, măslinele, piperul. Se potrivește la gust cu sarea necesară și zahăr. Se așază bucățile de pește, printre ele feliile de lămâie, mărarul tocat, și se dă la cuptor, să scadă sosul, potrivit. La servit, se toarnă sosul peste bucățile de pește, se garnisesc cu măslinele și lămâia tăiată felii (fără coajă și sâmburi).

Ingrediente: 1 kg pește, 4 cepe mari, 1,5 pahar ulei, 2 - 3 foi de dafin, 15 - 20 măsline, 10 boabe de piper, 3 - 4 linguri de bulion, 1 pahar mare cu vin, 1 - 2 bucăți de zahăr (1/2 linguriță), o lingură de mărar tocat, sare, făină.
Mod de preparare: Este preferabil să se folosească pește mare, fără oase, cum este somnul. Când se pregătește mâncarea cu șalău, știucă, crap, peștii se fierb pe jumătate în apă clocotită și sărată, se despică în două, se scot oasele, se taie în bucăți potrivite și se sărează. În celelalte cazuri, peștele curățat, spălat, tăiat în bucăți potrivite se sărează, iar după 10 minute se usucă pe un șervet. Bucățile de pește trecute prin făină se prăjesc bine în ulei. În același timp, ceapa dată pe răzătoarea mare, clătită bine cu apă rece și scursă, se călește în ulei, până capătă o culoare aurie. Când ceapa este moale, se trece prin sită, apoi se amestecă cu vinul, bulionul, foile de dafin, măslinele, piperul. Se potrivește la gust cu sarea necesară și zahăr. Se așază bucățile de pește, printre ele feliile de lămâie, mărarul tocat, și se dă la cuptor, să scadă sosul, potrivit. La servit, se toarnă sosul peste bucățile de pește, se garnisesc cu măslinele și lămâia tăiată felii (fără coajă și sâmburi).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.2967 secunde