Mașini abandonate prin oraș, ca pe propria tarla…

5235
Mașini abandonate prin oraș, ca pe propria tarla… - 3ce529861d4b288181b5454f0acceabf.jpg
Cu sau fără anunțuri de vânzare afișate pe parbriz - pe trotuare, pe carosabil, pe spații verzi sau în cele mai neașteptate locuri vedem mașini vechi, abandonate de proprietari, care, de multe ori, zac în zonele respective până ajung într-o stare jalnică.

Dida Matei (36 ani, din Constanța) iese la plimbare în fiecare zi cu bebelușul ei. Locuiește în zona Trocadero și, inevitabil... se împiedică, de luni bune, de același autoturism abandonat, negru la culoare și fără număr de înmatriculare: "N-aș putea să vă spun ce marcă este pentru că nu mă pricep la așa ceva. Tot ce pot să vă spun este că în zonă (este vorba despre perimetrul din fața unei agenții de turism), primăria a îngustat foarte mult trotuarul ca să facă câteva locuri de parcare. Nu vă mai spun că după ce se termină pavelele din zona parcărilor dai numai de gropi și denivelări. Cu cât te duci mai spre nordul orașului, cu atât tro-tuarul este mai denivelat. Nu înțeleg de ce nu s-a mers cu pavelele măcar până la prima intersecție? La persoanele care vrem să ne plimbăm copiii cu cărucioarele pe trotuare, nu se gândește domnul primar? Impozitele noastre pe ce se duc? Unde să mergem, că pe la Trocadero, unde sunt multe blocuri, nu știu să existe vreun loc de joacă amenajat pentru copii? Posibilități ar fi fost, dar s-a constuit peste tot ce vrei și ce nu vrei, iar copiii trebuie să înghită praf și gaze de eșapament, că asta-i situația! Iar în parcul de la Casa de Cultură e o aglomerație de nedescris și nu prinzi un loc pe bancă la nici o oră din zi, bașca șantierul respectiv! Asta ne mai lipsea, mașini părăsite pe trotuare!".

Amenzi drastice pentru mașinile părăsite
Într-adevăr, decât să-și ducă mașinile care nu le mai plac la fier vechi (sau în orice loc în care... e legal să le lași), unii preferă să le abandoneze pe unde apucă și au scăpat de o grijă. Probabil că nu știu ce amenzi se plătesc în astfel de situații, altfel nu se explică gestul lor. De exemplu, în situația în care aceste mașini sunt ridicate de poliție, legea prevede o amendă de 2.000 lei.
Indiscutabil, este mai… ieftin ca proprietarii care-și abandonează mașinile pe unde apucă să și le ridice singuri. Nu de alta, dar în afară de faptul că încurcă serios circulația – și așa cu mari probleme, mai ales după începerea sezonului estival – de multe ori în aceste mașini își găsesc adăpostul cerșetori, oameni ai străzii sau tot felul de indivizi dubioși.
l "Așa cum proprietarii acestor mașini își pun anunțuri pe parbriz – sunt de părere Dora și Adrian Ivan, din Constanța - tot așa, pe același parbriz, poliția ar trebui să pună afișe de… amenințare cu amenzile de care sunt pasibili. Știu foarte bine că românului nu-i plac amenzile!".
l Diana A. (41 ani, din Constanța) consideră că mașinile care sunt parcate pe spațiile verzi sau cele care-și fac veacul în fața blocurilor sau în parcări în așteptarea clienților, ar trebui să fie ridicate de poliția comunitară, iar proprietarii lor să plătească amenzi drastice: "Propun treaba asta pentru că eu am un vecin care aduce mașini din străinătate și le înțepenește în parcarea, și așa ca vai de lume, a blocului, până le vinde, iar noi n-avem unde parca. I-am spus să le ducă la obor și nu i-a convenit deloc! Sunt hotărâtă să fac plângeri la poliție și la primărie, poate ne scutesc de astfel de forme de comerț!".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2116 secunde