Meniu pentru masa de Revelion

552
Păstrăv în fulgi de porumb

Ingrediente: 2 păstrăvi curățați și spălați, 200 g iaurt, 100 g pesmet,

200 g fulgi de porumb fără adaosuri de zahăr, 2 roșii, o lămâie, 3 căței de usturoi, sare, piper și boia dulce.

Mod de preparare: În prima fază, iaurtul se sărează,piperează, se adaugă boia, apoi amestecă bine cu zeama de lămâie. În acest amestec se așează păstrăvii și se lasă o oră la rece. În paralel, pesmetul se pune peste fulgii de porumb ușor fărâmițați, iar prin acest amestec se tăvălesc păstrăvii care mai apoi se prăjesc în ulei până devin crocanți. Preparatul se servește cu roșii tăiate cubulețe, usturoi zdrobit, sare și pătrunjel verde.

Friptură de curcan cu rozmarin și usturoi

Cu siguranță, dacă veți opta pentru acest fel de friptură, invitații vor fi mai mult decât impresionați. E bine să știți din start că prepararea durează destul de mult. În cazul în care nu vă place curcanul, puteți folosi aceeași rețetă pentru pui.

Ingrediente: un curcan întreg (aproximativ 5 kilograme), 3/4 ceașcă ulei de măsline, 3 linguri cu usturoi pisat, 2 linguri cu rozmarin proaspăt, tocat mărunt, o lingură cu busuioc proaspăt, tocat mărunt, o linguriță cu piper negru măcinat, sare după gust.

Mod de preparare: Încălzește cuptorul la 165 de grade. Într-un bol, amestecă uleiul de măsline cu usturoiul, rozmarinul, busuiocul, piperul și sarea. Spală curcanul la suprafață și în interior; lasă-l la scurs, apoi folosește prosoape din hârtie pentru a-l usca. Îndepărtează bucățile mari de grăsime, dacă există. Dezlipește cu grijă pielea de pe piept, astfel încât să poți condimenta sub pielea pieptului. Aplică apoi cu mâna amestecul de condimente sub piele. Folosește scobitori pentru a fixa pielea, astfel încât carnea pieptului să nu fie expusă. Aplică restul de condimente pe toată suprafața curcanului, dar și în interior. Așază apoi curcanul îmtr-o tavă pentru friptură cu grilaj. Toarnă o ceașcă cu apă în tavă. Pune la cuptor, la foc mediu și lasă timp de trei sau patru ore, până ce carnea este fragedă, sau dacă folosești un termometru pentru gătit, lasă până când temperatura curcanului în interior ajunge la 80 de grade Celsius

Plăcintă cu macaroane și carne

Ingrediente: 250 grame macaroane, foi de plăcintă, 2 ouă, 2 linguri brânză, 3 linguri unt, 1/2 ceașcă lapte, 250 grame carne, o ceapă.

Mod de preparare: Se fierb macaroanele în apă cu sare, se scurg și se limpezesc cu apă rece. Se freacă într-un castron brânza cu două ouă, lapte, o lingură de unt și sare. Se amestecă cu macaroanele. Carnea tocată se prăjește în unt cu o ceapă tocată mărunt. Se toarnă câte puțină apă și se lasă pe foc până carnea începe să se prăjească. În forma îmbrăcată cu foile de plăcintă se așază un rând de macaroane, se întinde apoi carnea și se pune deasupra restul de macaroane. Se acoperă cu foile de plăcintă, se unge cu unt și se dă la cuptor. Se răstoarnă și se servește cu sos de roșii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 27 Decembrie 2011
Stire din Cetățenești : Trucuri mici, efecte mari
Marţi, 27 Decembrie 2011
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 1.7583 secunde