Meniu rapid de week-end

420
Meniu rapid de week-end - dcda828ae5b18f261216974d1fa509a6.jpg
Cod cu sos alb
Ingrediente pentru o porție: 180 g cod alb, 3 roșii cherry, 1/2 pahar vin, un cub de unt, 2 linguri de făină, sare, piper.
Mod de preparare: se frige peștele dat cu sare pe grătar, pe ambele părți. Într-o tigaie se topește untul, se încorporează făina, roșiile tocate mărunt, vinul, sarea și piperul și se lasă la foc mic, amestecând mereu, până când se formează un sos omogen. Se ornează peștele cu sosul obținut.

Prune uscate umplute cu nuci
Ingrediente: prune uscate fără sâmburi, miez de nucă, 200 g smântână, un pliculeț zahăr vanilat, o lingură zahăr, puțină scorțișoară pentru decorat.
Mod de preparare: Se pun prunele într-un bol și se acoperă cu apă fierbinte. Se lasă să se rehidrateze circa jumătate de oră. Apoi se scurg și se absorb cu șervețele de bucătărie. Se introduce în fiecare prună jumătate din miezul unei nuci sau un sfert, în funcție de mărimea prunelor. Este indicat ca această operațiune să se facă măcar cu câteva ore înainte de servire, pentru ca nuca să se înmoaie un pic. Apoi se freacă smântâna cu zahărul până la dizolvarea completă a zahărului. În cupe mici de sticlă se pune un strat de smântână, apoi câteva prune, alt strat de smântână, iar prune, ultimul strat fiind de smântână. Se presară cu scorțișoară. În loc de smântână se poate folosi și frișcă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 02 Decembrie 2010
Stire din Cetățenești : Pește prăjit în bere
Pagina a fost generata in 4.4735 secunde