Meniul zilei

233
Aperitiv în foi de napolitane

Ingrediente: 2 foi de napolitane, 300 g ciuperci, 300 gr parizer pui, 5 ouă, o legătură pătrunjel, o ceapă, sare, piper, ulei.

Mod de preparare: Cureți ceapa și ciupercile, tai ceapa fideluță, ciupercile feliuțe, iar parizerul bucățele. Călești ceapa și după ce s-a înmuiat adaugi ciupercile și parizerul. Când s-au călit toate le dai deoparte să se răcească puțin, apoi adaugi trei ouă, pătrunjelul tocat, sare și piper după gust. Împarți compoziția în două, apoi întinzi o parte pe o foaie de napolitană, iar celalaltă jumătate pe foaia rămasă. Le lași să se înmoaie așa zece minute, apoi le rulezi și le dai la frigider. După o jumătate de oră le tai felii de un deget grosime. Apoi treci fiecare felie prin făină, prin cele două ouă bătute și pesmet, după care le prăjești în ulei încins. Se pot servi cu smântână.

Pui Makhani

Ingrediente: un piept mare de pui, 4 roșii tăiate cubulețe, un ardei iute, un pumn de migdale sau alune, o lingură de ulei, ghimbir, coriandru, garam masala (condiment indian, se găsește în hipermarket-uri).

Preparare: Nu vă speriați, nu e complicat, rețeta e simplă și rapidă, dar incredibil de gustoasă! Secretul stă doar în combinarea cu imaginație a ingredientelor și a mirodeniilor. Așadar, se toacă trei-patru roșii cubulețe (pot fi de la cutie), se pun în cratiță cu o lingură de bulion, trei căței de usturoi mărunțiți și un pahar de apă. Ca să fie puiul înfocat, se adaugă un ardei iute feliuțe și un vârf de cuțit de ghimbir praf, care face minuni în rețetele exotice. După zece minute de bulucit fără capac, timp în care se îngroașă sosul, se adaugă pieptul de pui tăiat în bucăți cât o nucă, o lingură ulei de măsline, puțin zahăr și un pumn de migdale sau alune tocate mai mari, cu cuțitul. În circa șapte minute puiul Makhani este gata, moment în care se adaugă un pic de coriandru și niște garam masala. Ca garnitură, merge orez basmati fiert la aburi sau, pentru mega-răsfăț, orez negru indian, de mare efect vizual, ce-i drept și mai scump.

Spaghete thailandeze

Ingrediente: 100 g spaghetti de orez, 3 roșii, o ceapă verde, un ardei, tarhon verde sau uscat, sos de soia.

Mod de preparare: Într-o oală de aproximativ doi litri se pun un 1,5 litri de apă la fiert. Când apa dă în clocot, se varsă spaghetele (rupte în prealabil la jumătate pentru a fi mai scurte, și astfel mai ușor de amestecat apoi cu legumele). Se lasă la fiert șapte minute, apoi se scurg, se pun într-o farfurie acoperită și se dau la frigider, la răcit, pentru circa 20 de minute. În paralel, se spală legumele și se taie în cubulețe cât mai mici. După ce s-au răcit, se scot spaghetele și se amestecă bine cu legumele. Se toarnă sos de soia după gust și se presară tarhonul mărunțit. Se servește ca salată sau pe post de aperitiv.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Cum să-ți găsești de lucru în 2012
Pagina a fost generata in 1.6484 secunde