Meniul zilei

348
Meniul zilei - 34660092872540751d45-1327261424.jpg

Brânză tofu cu legume
Ingrediente: 3 dovlecei; 2 vinete; 3 cepe; 2 țeline; un ardei gras; un praz; o cutie de tofu; 200 g ciuperci; 5 linguri ulei de măsline; 2 linguri oțet de mere, cimbrișor, sare, piper.
Mod de preparare: Dovleceii, vinetele, ceapa, prazul, ciupercile, ardeii și țelina sunt tăiate și puse într-un vas. Se adaugă peste ele piper, sare, oțet și două linguri de ulei de măsline. Sunt lăsate câteva minute pentru a se "înrudi" unele cu altele. După ce au devenit "rude", sunt puse într-o tavă într-un strat generos. Peste legume se pune brânză tofu tăiată cubulețe. Se adaugă două linguri ulei și cimbrișor. De dorit ar fi ca tava să fie acoperită cu o folie de aluminiu. Tava este pusă la cuptor la o temperatură de 190-200 grade Celsius, timp de 35 minute. După timpul menționat, tava este scoasă, se înlătură folia și se mai stropește cu o lingură de ulei conținutul. Se mai dă la cuptor timp de zece minute pentru gratinare.

Budincă de carne cu paste și cartofi
Ingrediente: 400 g paste făinoase (preferabil tagliateli), 300 g carne tocată (pui, porc vită etc), 2 - 3 căței de usturoi, 2-3 cepe, sare, piper, 3-4 cartofi, un cârnăcior afumat, 3 roșii sau o cutie roșii în bulion, 200 g cașcaval, pătrunjel și mărar tăiate fin.
Mod de preparare: Se curăță cartofii de coajă și se taie cubulețe, apoi se pun într-o oală la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert pe jumătate se adaugă pastele peste cartofi și se mai lasă încă șase-șapte minute.
Între timp se face un sos astfel: se curăță ceapa și usturoiul și se taie mărunt, se călesc în două linguri de ulei la foc foarte mic până se topesc (se adaugă din când în când câte o linguriță de apă peste ea), apoi se pun roșiile de cojite și tăiate cubulețe și se mai lasă la fiert cinci minute. Se scurg pastele cu cartofii de apă, se pun într-o tavă, iar peste ele se toarnă sosul, piperul, verdeața și cârnăciorul tăiat felii. Se rade deasupra puțin cașcaval și se bagă la cuptor pentru 20 de minute.

Halviță cu miere
Ingrediente: 5 albușuri, 400 g de zahăr, 300 g nuci, 300 g miere, 20 ml zeamă de lămâie, un pachețel zahăr vanilat, un pachet cu foi pentru prăjituri.
Mod de preparare: Curățați nucile și puneți-le pentru zece minute într-o tavă în cuptorul fierbinte, dar fără foc. Amestecați-le de două-trei ori și când sunt fierbinți, frecați miezul de nucă între palme, pentru ca să se curețe de cojile uscate. Într-un vas smălțuit puneți albușurile bătute spumă tare, adăugând zahărul și zeama de lămâie. Continuați să bateți amestecul cu telul, păstrând vasul pe plita fiebinte, pe flacără mică, peste care ați pus o placă metalică. Atunci când spuma se ține în tel, fără să mai cadă, este gata. Între timp, puneți pe foc mic mierea să se încălzească și turnați-o peste albuș, dar bateți tare amestecul cu telul zece minute. Compoziția se umflă ca o spumă moale, pentru că mierea subțiază albușul, ce se va întinde ca o coardă. Când spuma își păstrează forma, luați vasul de pe foc și puneți zahărul vanilat și nucile. Compoziția se întinde în strat de doi centimetri, cât este caldă, pe o foaie, deasupra puneți o altă foaie și presați ușor cu palma. După două-trei zile, tăiați halvița în romburi sau în pătrate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Ce boli anunță balonarea copiilor? (2)
Pagina a fost generata in 1.5559 secunde