Meniul zilei

384
Aperitiv: Roșii umplute cu ciuperci

De câte ori simți tentația de a gusta ceva delicios, care, evident, nu este de post, încearcă această rețetă! Se prepară rapid, iar rezultatul este incredibil de aromat. Secretul aromei desăvârșite constă în condimentele alese.

Ingrediente: 6 roșii mari, 3 linguri de margarina vegetală, un kilogram de ciuperci, tocate fin, un cățel de usturoi tocat, un sfert de cană de pesmet, pătrunjel tocat, sare și piper după gust.

Mod de preparare: Se încălzește cuptorul. Se taie fiecare roșie pe din două, iar fiecare jumătate de roșie trebuie golită în centru. Presară sare și piper pe fiecare roșie tăiată. Pune într-o tigaie margarina vegetală și las-o pe foc să se topească. Mai apoi, adaugă usturoiul tocat. Ține pe foc aproximativ două minute, după care adaugă ciupercile mărunțite. Gătește până când ciupercile sunt rumenite, după care adaugă pătrunjel, sare și piper, după gust. Amestecă și ia tigaia de pe foc. Adaugă în tigaie pesmetul și amestecă bine. Acum că umplutura este gata, adaug-o proporționat în fiecare jumătate de roșie. Ideal ar fi ca umplutura să fie cu vârf. Mai apoi, presară pe deasupra pătrunjel. Roșiile astfel decorate trebuie trebuie ținute la cuptor, pe o foaie de copt, timp de opt minute, până când roșiile sunt moi, iar partea de sus rumenită.

Friptură de vită

Ingrediente: 8 bucăți de carne de vită pentru friptură,

o lingură de cimbru proaspăt sau uscat, un vârf de linguriță cu semințe de chimen, o mână de oregano proaspăt sau uscat,

2 căței de usturoi, sare de mare, 2 linguri cu ulei de măsline extravirgin, zeama de la o lămâie.

Mod de preparare: Într-un mojar, pisează cimbrul, semințele de chimen, oregano, usturoiul și sarea. Adaugă uleiul de măsline și zeama de lămâie, amestecă, apoi unge fiecare bucată de carne cu acesta. Bucățile de carne pot sta la marinat de la cinci minute, până la 8 ore, în funcție de preferințele tale. Prăjește apoi bucățile de carne într-o tigaie, în funcție de preferințe. Lasă-le să se răcească timp de cinci minute, pentru că astfel vor deveni mai suculente.

Cheesecake cu dovleac copt

Un tort delicios, care va fi pe placul întregii familii. Ingredientele de bază sunt biscuiții digestivi, untul, crema de brânză și dovleacul copt. Se prepară simplu și foarte rapid.

Ingrediente pentru crustă: o cană biscuiți digestivi mărunțiți, 4 linguri de unt, un sfert linguriță de ghimbir răzuit, o linguriță miere de albine (opțional). Pentru cremă: 2 căni piure de dovleac copt, 4 linguri de unt, 2 pachete de cremă de brânză sau brânză de casă,

o linguriță esență de vanilie, o linguriță scorțișoară, o linguriță ghimbir răzuit, un sfert linguriță sare de mare, jumătate cană zahăr pudră.

Mod de preparare: 1. Untul se topește și se combină cu biscuiții digestivi, ghimbirul răzuit și mierea de albine. Se pune crusta într-o tavă cu pereți detașabili și se presează cu ajutorul unui pahar. Se dă la cuptorul încins timp de șapte minute. 2. Crema de brânză și untul se amestecă cu mixerul, după care se încorporează piureul de dovleac și condimentele. 3. La final se adaugă zahărul pudră și sarea de mare.4. Se așază peste crusta răcită, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider șase ore.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6032 secunde