Meniul zilei

173
Salată-aperitiv
Ingrediente: 4 fileuri de somon afumat, o cutie de 350 g mazăre verde fiartă, o legătură ceapă verde, jumătate legătură usturoi verde, 75 ml capere marinate, sare, piper alb, lămâie. Mod de preparare: ceapa verde și usturoiul verde se toacă foarte mărunt și se pun într-un castron mare. Deasupra se toarnă uleiul de măsline, sare și piper alb pentru asezonare, apoi se pun caperele marinate. După amestecare se adaugă mazărea verde fiartă. La sfârșit se adaugă fileurile de somon, tăiate pe jumătate sau fâșiuțe subțiri și se dă vasul la rece pentru o oră. Se servește pe farfurii răcite, cu suc de lămâie deasupra.

Budincă de pui cu coniac
Ingrediente: 500 g carne fiartă de pui, o lingură pesmet alb, 8 crenguțe de busuioc, o lingură unt, sare, piper.
Ingrediente pentru sos: 6 ouă, 300 g smântână, 2 linguri coniac, 2 linguri pesmet, 2 linguri pătrunjel și mărar tocate, sare, piper.
Prepararea sosului: Se bat ouăle într-un castron, se adaugă smântâna, coniacul, verdeața tocată, sarea, piperul și două linguri de pesmet. Se amestecă energic, pentru o bună omogenizare. Apoi, carnea de pui fiartă se taie cubulețe, care se pun în sosul de smântână cu ou și se amestecă totul. O formă de yena dreptunghiulară se unge cu unt și se presară cu restul de pesmet. Amestecul de carne cu sos se toarnă în vas, se nivelează suprafața și se introduce vasul în cuptorul încins în prealabil. Se coace la foc potrivit, 40 - 50 de minute. Se poate servi atât caldă, cât și rece, porționată, ornată cu câte o crenguță de busuioc.

Clătite de post
Ingrediente: 100 g făină, 100 ml sifon, 50 ml ulei, 25 g zahăr, sare.
Mod de preparare: Punem făina într-un vas și adăugăm treptat apa, ca să nu se formeze cocoloașe, încorporăm uleiul, zahărul și sarea. Turnăm din compoziție cu un polonic într-o tigaie bine încinsă și unsă cu ulei și rotim ca să se întindă uniform în toată tigaia. Procedăm la fel, până terminăm toată compoziția. Apoi, întindem puțină dulceață sau marmelată și le rulăm. Pot fi umplute și ca aperitiv, cu varză, spanac etc. La clătitele de post, lipsa oului face ca foaia să se rupă ușor. De aceea, se fac puțin mai groase.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 17 Martie 2012
Stire din Cetățenești : Tomis Nord, "ghetoul" de barăci!
Vineri, 16 Martie 2012
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Pagina a fost generata in 1.3746 secunde