Meniul zilei

536
Frigărui cu mozzarella și fasole boabe

Ingrediente: un ardei gras galben, minimozzarella, felii de șuncă de Praga, roșii cherry, ulei de măsline,300 grame de fasole albă boabe fiartă, mărar, pătrunjel, usturoi, busuioc, sare, piper, oțet. Mod de preparare: Mozzarella se îmbracă în felii de șuncă, iar pe frigărui se așează o mozzarella , o bucată de ardei, o roșie cherry și tot așa se continuă încă de două ori. Frigăruile astfel obținute se frig pe grătar. În paralel se pregătește un sos de pătrunjel, mărar, oțet, sare și piper, usturoi și busuioc, iar acesta se amestecă cu fasolea și se servește cu frigăruile fierbinți.

Mâncare japoneză

Ingrediente: o cană ulei de alune, o tulpină de praz tocată mărunt, 250 g orez Basmati, sare, 500 g file de somon fără piele, un cățel de usturoi, o legătură de ceapă verde, 2 linguri de ulei, 3 linguri sos de soia, 200 ml smântână, 4 linguri vin sec, o conservă mango, o lingură ulei de susan, o linguriță coajă lămâie. Mod de preparare: Orezul se fierbe în 500 ml apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se spală peștele, se șterge și se taie cuburi. Se toacă usturoiul și ceapa verde. Se călește usturoiul în ulei și se adaugă peștele, care se prăjește pe ambele părți. Sosul de soia, smântâna și vinul se lasă să fiarbă în tigaie, apoi se pune conserva de mango și se încălzește, iar la sfârșit se adaugăpeștele, ceapa, uleiul de susan și coaja de lămâie.

Prăjitură mănăstirească

Ingrediente: o linguriță de bicarbonat, 6 linguri pline cu miere de albine, 500 de grame de făină, 5 linguri de ulei, drojdie cât o nucă, un praf de sare, dulceață, 250 de nuci pisate, zahăr pudră, coajă de portocală și vanilie. Mod de preparare: Desfă drojdia cu puțin zahăr și las-o la cald. Amestecă mierea cu bicarbonatul și pune-le în bain-marie la foc mic până se topesc. Adaugă uleiul, jumătate din făină, apoi drojdia înmuiată, coaja de portocală, vanilia și sarea. Amestecă totul cu mâna și frământă aluatul, încorporând și restul de făină, până rezultă un aluat suplu și nelipicios. Lasă coca o jumătate de oră la dospit, iar apoi împarte-o în două, întinde două foi, unge-le cu dulceață (de care ai, de care îți place) și presară nucă pisată, amestecată cu zahăr. Rulează, nu prea strâns, așază ruladele în tăvi unse cu ulei și tapetate cu făină. Foarte potrivite sunt tăvile de cozonac. Coace prăjitura 40-50 de minute la foc potrivit. Servește-o pudrată cu zahăr. Se taie bine caldă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 28 Martie 2012
Stire din Cetățenești : Veterinarul pe recepție
Pagina a fost generata in 1.5544 secunde