Meniul zilei

209
Dovlecei pane

Ingrediente: 2-3 dovlecei de dimensiuni medii, 3 ouă, 4-5 linguri de făină, sare, piper, ulei pentru prăjit. Preparare: Folosiți dovlecei de dimensiuni medii. Cei mici au o concentrație de apă prea mare, cei ajunși la maturitate au semințe mari, coaja groasă și miezul sec. Spălați bine dovleceii și tăiați-le capetele. Tăiați dovleceii în felii groase, rondele, de circa șapte milimetri. Presărați dovleceii cu sare, amestecați bine și lăsați-i la scurs într-o strecurătoare deasupra chiuvetei timp de 10-15 minute. Încingeți uleiul. Ștergeți dovleceii de apă, cu un șervet de bucătărie. Bateți ouăle cu o lingură de apă rece. Asezonați făina cu sare și piper. Treceți dovleceii prin făină. Scuturați excesul de făină și treceți dovleceii prin ou. Rumeniți dovleceii la temperatură medie (180-190 de grade Cesius). Scoateți dovleceii pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime. Dovleceii pané se servesc calzi sau reci. Tzatziki e un însoțitor minunat al dovleceilor pané.

Macrou la grătar cu sos de verdețuri

Macroul face parte din categoria așa numiților pești uleioși, pești care au gust și o sațietate deosebite cu cât este mai proaspăt. Macroul este ideal la grătar, preparat relativ simplu și însoțit cu sosuri de verdețuri. Ingrediente: 2 bucăți macrou eviscerate, 4 crenguțe de rozmarin, o lămâie, 6 linguri ulei de măsline, 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat, 2 cepe verzi, 2 căței de usturoi (pisați), sare, piper. Preparare: Încingeți grătarul.Tăiați 2 felii de lămâie și extrageți zeama din restul. Spălați și ștergeți peștele. Asezonați peștii cu sare și piper și ungeți cu câte 1 lingură de ulei. Introduceți în interiorul peștilor câte o crenguță de rozmarin și o felie de lămâie. Frigeți peștii pe grătar. Preparați un sos din ceapă verde tocată, pătrunjel, usturoi și restul de ulei de măsline. Luați peștele de pe grătar și stropiți-l cu sosul. Serviți peștele imediat cu salată sau soté de dovlecei.

Prăjitură cu nuci

Ingrediente: 250 g unt sau margarină, 250 g zahăr, 250 g nuci măcinate, 6 ouă, 100 g făină. Mod de preparare: Se freacă untul sau margarina cu zahărul. Se adaugă nuca măcinată și 6 albușuri bătute spumă, apoi făina. Se coace compoziția în tava unsă și tapetată. Se freacă separat gălbenușurile cu 200 g zahăr și se toarnă în tavă. Se adaugă peste cealaltă compoziție și se ține la cuptor până când gălbenușurile se întăresc. Când s-a scos din cuptor se rade ciocolată desupra sau se face o glazură din apă și cacao.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3935 secunde