Meniul zilei

160
Meniul zilei - sitemeniu-1400772659.jpg
Șnițele de legume. Ingrediente: 1/2 kg cartofi, 2 cepe, 3 morcovi, 1 țelină, 2 rădăcini de pătrunjel, o legătură mărar, o legătură pătrunjel, 4 ouă, 200 g făină, sare, piper, ulei. Mod de preparare: Cureți cartofii, ceapa, morcovii, țelina și rădăcina de pătrunjel. Pui la fiert morcovii, țelina și pătrunjelul în apă cu sare, iar după 15 minute, adaugi cartofii tăiați cuburi. După ce au fiert legumele și s-au răcit, le scurgi de zeamă și le treci prin mașina de tocat sau le pasezi cu furculița. Adaugi ceapa tocată, 2 ouă, verdeața tocată, sare și piper după gust și 2 linguri de făină și omogenizezi compoziția. Bați apoi ouăle rămase cu făină cât să obții un aluat ca o smântână mai groasă. Formezi șnițele din compoziția de legume pe care le treci prin amestecul de ouă și făină și le prăjești în ulei încins. Sunt bune cu orice salată de sezon.

Vită cu sos de lămâie. Ingrediente: 1 kg pulpă vită, 4 dovlecei sau zucchini, un litru supă de vită sau legume, 5 linguri ulei de măsline, 5 căței de usturoi, 2 foi de dafin, o lingură de oregano uscat, o lingură de mentă uscată, 50 ml zeama de lămâie (de la o lămâie și jumătate), sare, piper. Preparare: Încingeți cuptorul la 200 de grade (temperatură mare).Curățați usturoiul și tăiați-l rondele. Spălați dovleceii, îndepărtați-le capetele și tăiați-i în cuburi mari. Extrageți zeama de lămâie. Tăiați carnea în cuburi mari (cu latura de 2,5-3 cm). Încingeți două linguri de ulei într-o cratiță adâncă cu pereți groși, preferabil din fontă (tuci). Frigeți cuburile de carne, șterse de eventualele urme de apă, pe toate părțile, până se evaporă zeama pe care o lasă. Adăugați restul de ulei de măsline și rondelele de usturoi. Rumeniți 30 de secunde. Stingeți cu supa. Adăugați zeama de lămâie, foile de dafin, oregano și mentă. Acoperiți vasul și introduceți-l la cuptor pentru 90 de minute, până când carnea s-a pătruns și zeama a scăzut la jumătate. Asezonați cu sare și piper, adăugați dovleceii, acoperiți și reintroduceți la cuptor pentru alte 20-30 de minute, până când dovleceii sunt bine pătrunși. Se servește fierbinte, caldă sau chiar rece, eventual cu iaurt sau smântână.

Turtă dulce. Ingrediente: 500 g făină, 200 g zahăr, 2 ouă întregi, plus 2 albușuri, 2 lingurițe bicarbonat stins, 9 linguri miere, o linguriță scorțișoară pisată. Mod de preparare: Se face un aluat din ingredientele de mai sus (mai puțin zahărul și cele două albușuri), aluat din care se formează biluțe de mărimea unei măsline, care se pun în tava unsă și tapetată și se dau la cuptor. Când sunt gata se răstoarnă într-un lighean care va fi acoperit. Separat, se bat cele două albușuri cu 200 g zahăr tos și o linguriță oțet de lămâie. Se amestecă biluțele (coapte) cu albușurile bătute, apoi se așază pe tăvi, pentru a se usca. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 23 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Sfaturi pentru gospodine
Vineri, 23 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 23 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Cum se transmite hepatita C
Joi, 22 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Pagina a fost generata in 2.5564 secunde