Munca la domiciliu, fără contract?

637
"Am auzit că legea îți dă voie să muncești de acasă pentru o firmă. Am o propunere pentru așa ceva, dar ceva de genul la negru. Nu se fac contracte pentru munca la domiciliu? Nu poți fi acuzat de evaziune fiscală?" (Mirel Nicolae).

v v v

Sunt considerați salariați cu munca la domiciliu acei angajați care îndeplinesc, la domiciliul lor, atribuțiile specifice funcției pe care o dețin. Specialistul în Resurse Umane, Manuela Marcu, ne-a explicat că în vederea îndeplinirii sarcinilor de serviciu ce le revin, salariații cu munca la domiciliu își stabilesc singuri programul de lucru, iar angajatorul este în drept să verifice activitatea salariatului cu munca la domiciliu, în condițiile stabilite prin contractul individual de muncă.

Cum se încheie contractul de muncă?

Stimată doamnă Nicolae, și pentru munca la domiciliu, legea obligă încheierea unui contract individual de muncă. Acesta se face numai în formă scrisă, menționându-se programul în cadrul căruia angajatorul este în drept să controleze activitatea salariatului său și modalitatea concretă de realizare a controlului, ca și obligația angajatorului de a asigura transportul la și de la domiciliul salariatului, după caz, al materiilor prime și materialelor pe care le utilizează în activitate, precum și al produselor finite pe care le realizează.

Salariatul cu munca la domiciliu se bucură de toate drepturile recunoscute prin lege și prin contractele colective de muncă al căror loc de muncă este la sediul angajatorului. Tot prin contract se pot stabili și alte condiții privitoare la acest gen de activitate, în conformitate cu legislația în vigoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1616 secunde