Punctul pe i"

Niște lacomi cu mâna întinsă…

428
Starea decăderii umane poate săpa atât de adânc uneori, încât rușinea, bunul-simț, ca să nu mai vorbim de omenie se încadrează perfect în categoria noțiunilor abstracte. Dar să nu ne grăbim dând exemple de putrefacție morală arătând cu degetul doar către unii politicieni! Să fim sinceri, astfel de mostre ne apar la tot pasul: funcționari pentru care șpaga este un mod de a trăi, bolnavi închipuiți care n-au nicio remușcare atunci când primesc o pensie nemeritată, revoluționari impostori, medici care condiționează un serviciu medical la care ai tot dreptul de plicul cu bani, infirmiera care nu-ți schimbă plosca dacă nu ieși… la orizont, examene contra sex, bani sau alte favoruri etc. etc.

Suficiente exemple pentru ca Amalia Dianu să creadă că țara e plină de șmecheri care, profitând de influența lor în anumite zone, stau fără rușine, ca niște lacomi, cu mâna întinsă… aproape că nici nu mai contează către cine… "Credeți-mă, nu-mi revin! Am lucrat și eu în sistemul bugetar, știu cum e, dar ceea ce a făcut șeful Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă, Silviu Bian, eclipsează multe cazuri de lăcomie maximă. De la înălțimea unei atare funcții să te cobori la… cerșetoria, cu sacoșa în mână, chiar către proprii tăi angajați ca să nu fie dați afară, iar după aceea să te comporți ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat, ba, mai mult, să-ți dorești și autoritatea funcției, este cea mai cumplită cădere morală pentru un om cu o poziție atât de înaltă! Eu cred că avem un caz de lăcomie fără frontiere…".

Pentru că astfel de lucruri nu se pot întâmpla fără complicitatea celor care preferă să le umple sacoșele, în loc să-i dea pe mâna oamenilor legii, cititoarea noastră crede că soluția ar fi ca fiecare să se trezească pe sine însuși, dar și pe cei din jur și să se unească pentru repunerea în matrice a adevăratelor valori morale. Fără această atitudine, nemernicii, profitorii, lacomii ne vor sfida în continuare și cu girul nostru…

Reamintim că zilele trecute, DNA l-a acuzat pe șeful ANOFM, Silviu Bian, că a primit mită în valoare de 22.000 de euro și peste 100.000 de lei de la funcționarii structurilor județene, pentru a-i menține în funcții.

v v v

Credeți că vremurile pe care le trăim ne mai permit să lăsăm pe mâine ceea ce trebuia să facem de ieri, de alaltăieri sau de acum 20 de ani?

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 19 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Foietaj cu cașcaval
Miercuri, 19 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Gunoiul,  la gunoi trage…
Miercuri, 19 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : calendar religios
Marţi, 18 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Aripioare de pui la microunde
Marţi, 18 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : calendar religios
Marţi, 18 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Secrete  culinare
Pagina a fost generata in 1.5709 secunde