Nu dați papagalilor avocado!

380
"Am un papagal foarte pofticios, ciugulește aproape din orice servim noi la masă, așa l-am obișnuit. Dar cel mai mult îi plac fructele. Am observat că de la prea multe i s-a schimbat scaunul, sau poate e de la avocado, că nu i-am dat așa ceva până acum. Dacă poate veterinarul să mă informeze unde e greșala mea, vă mulțumesc cu anticipație! Larisa Dima, din Constanța".
v v v
Dr. veterinar Gheorghiță Mureșanu face precizarea că papagalii adoră fructele și legume, însă trebuie să aveți mare grijă, că nu este permis să le dați orice fruct.
Pentru a nu mai avea probleme, vă recomandă să dați papagalilor mango, smochine, pere, mere, banane, morcovi, castraveți), nuci, alune și semințe (mei, ovăz, floarea-soarelui). Aveți grijă însă, pentru că fructele de avocado sunt toxice pentru păsări.
Și un mic truc: încercați să nu-l lăsați pe el să ciugulească orice și de oriunde și obișnuiți-l să-l hrăniți cu fructe sau legume din mâna dumneavoastră, pentru că prind cu gheruțele hrana și în felul acesta veți avea și controlul asupra a ceea ce înghit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 09 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : Gazon de invidiat (1)
Vineri, 08 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : Aperitiv delicios de primăvară
Vineri, 08 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : Cum să ai o vedere bună
Pagina a fost generata in 1.431 secunde