Nu permiteți cățelului să se țină scai de dumneavoastră!

354
Nu permiteți cățelului să se țină scai de dumneavoastră! - 90d5b6e17badaaedd1a4c2c4b7d65bbc.jpg
"Avem un cățel pe care toată familia îl răsfață. Băiețelul meu îl lasă să se urce în patul lui și nu-mi place chestia asta, e prea micuț, are patru anișori, chiar dacă animalul e vaccinat. Probleme avem și când ieșim la plimbare, că ne face o caterincă de nu se poate și nu răspunde la comenzi. Citim această rubrică și ne-am gândit că putem fi ajutați cu niște sfaturi. Vă mulțumim foarte mult pentru solicitudine, dumneavoastră și doctorului veterinar" – Denisa Marin, din Constanța.


Este bine să știți că atunci când faceți o plimbare cu câinele, neapărat în lesă!, nu trebuie să-i permiteți să stabilească el traseul. Asta, întrucât se subînțelege că cel care va stabili direcția de mers, automat va fi... șeful!
Gheorghiță Mureșanu, doctor veterinar, vă mai recomandă să nu lăsați cățelul să se țină scai de dumneavoastră nici prin casă, cu atât mai puțin să se urce pe pat, să vă tragă cu dinții de îmbrăcăminte sau să sară pe dumneavoastră ori asupra persoanelor care vă intră în casă. De asemenea, tot pentru disciplinarea câinelui, ideal ar fi să-i respectați și orele de masă, iar mâncarea să fie consumată numai din castronul lui.
Referitor la refuzul câinelui de a vă respecta comenzile, și această problemă ar putea fi evitată dacă faceți următorul exercițiu: de câteva ori, înainte de a pleca de acasă, recompensați-l de fiecare dată când vine la dumneavoastră, dându-i o bucățică de carne sau un biscuite. Astfel, câinele nu va mai face legătură între chemarea dumneavoastră și plecarea din parc.
Sunt numai câteva dintre secre-tele educației unui cățel, dar care vor face să aveți o relație cât mai plăcută.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Stire din Cetățenești : Kiwi, supranumit "bomba de hidratare"
Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Stire din Cetățenești : Retete
Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Stire din Cetățenești : Și ce dacă afară totul e gri!
Joi, 20 Ianuarie 2011
Stire din Cetățenești : Tiramisu
Pagina a fost generata in 1.6919 secunde