Ce spune legea

Ocuparea locurilor vacante de notari publici

370
"Sunt foarte interesată de felul în care se ocupă locurile vacante de notari publici în țara noastră și vă rog să mă ajutați cu informații în acest sens. Vă mulțumesc" - Stela G., din Constanța.
v v v
Potrivit ultimelor modificări și completări ale Regulamentului de punere în aplicare a Legii notarilor publici și a activității notariale, pe locurile vacante de notari publici se pot numi notari publici, după o prealabilă verificare a cunoștințelor profesionale, prin concurs, cei care au îndeplinit timp de cinci ani funcțiile juridice prevăzute la art. 16. lit g din lege precizează consilier juridic Carmen Gigică. Locurile vacante și data verificării cunoștințelor profesionale se publică în Monitorul Oficial al României, partea a III-a, cu cel puțin 30 de zile înainte de această dată.
Verificarea cunoștințelor se efectuează prin concurs organizat de Consiliul Uniunii Naționale a Notarilor Publici, cu acordul Ministerului Justiției, de către o comisie formată din: un membru al Consiliului Uniunii Naționale a Notarilor Publici, desemnat de către acesta; doi notari publici desemnați de Consiliul Uniunii Naționale a Notarilor Publici; un reprezentant al Ministerului Justiției desemnat prin ordin de ministrul justiției; un cadru didactic universitar în specialitatea drept civil de la una dintre facultățile de drept acreditate din țară. Data desfășurării concursului se stabilește de președintele Uniunii Naționale a Notarilor Publici, cu acordul ministrului justiției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 13 August 2009
Stire din Cetățenești : Salată de vară
Miercuri, 12 August 2009
Stire din Cetățenești : Fumatul – un viciu cu multe costuri
Miercuri, 12 August 2009
Stire din Cetățenești : Rețeta zilei
Pagina a fost generata in 3.1417 secunde