Rețeta zilei

Omletă de cartofi

406
Omletă de cartofi - ed5fecdfbf5ed6b6a2b998b9c4a28821.jpg
Ingrediente: 6 ouă, 5 cartofi frumoși, o ceapă (opțional), ulei, sare.
Mod de preparare: Se curăță ceapa și cartofii, se spală bine și se taie în bucățele mici. Se pune pe foc o tigaie cu ulei până ce se umple a treia parte din capacitatea tigăii. După ce se încălzește uleiul se pun cartofii și ceapa, lăsându-se la foc potrivit, având grijă să nu fie nici prea fierți, dar nici prea crocanți, după care se sărează. Între timp, se bat cele șase ouă cu puțină sare și o lingură de lapte. După ce s-au făcut cartofii se scurg bine de ulei și se toarnă peste ouă, amestecându-se bine. Se lasă cinci minute să se încorporeze bine cartoful în ou. În aceeași tigaie se pune foarte puțin ulei și când s-a încălzit se toarnă compoziția rezultată. Când omleta s-a rumenit dedesubt se întoarce cu un capac sau cu o farfurie pe partea cealaltă și se lasă până se rumenește și această parte. Nu trebuie lăsată mult, ca să nu iasă prea uscată. Când este gata se așază pe farfurie. Se poate consuma atât caldă, cât și rece.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 11 Martie 2010
Stire din Cetățenești : Fotografii de la cititori
Miercuri, 10 Martie 2010
Stire din Cetățenești : Nu-i uitați pe străbunici!
Pagina a fost generata in 1.8295 secunde