Orele suplimentare, măr al discordiei

120
Orele suplimentare,  măr al discordiei - oresuplim27fb-1393511133.jpg

Articole de la același autor

"Lucrez la o firmă micuță, iar patronul ne ține peste program tot timpul, pe toți, dar nu ne plătește la ore suplimentare. Profită că nu avem prea multă școală și că nu știm legile. I-am spus că dacă nu ne plătește, o să-l dăm în judecată, iar dânsul râde când ne aude. Cu ce hârtii dovedim că nu ne plătește cât trebuie?" – este dilema unui muncitor în construcții.
v v v
Indiferent de ceea ce spune legea, ca specialist în probleme de muncă, Mihaela Crivea recomandă negocierea în astfel de situații, ce-i drept, delicate. Dacă nu se ajunge la o înțelegere amiabilă, următorul pas ar putea fi rezolvarea litigiului în instanță. Atenție, însă, pentru a se pronunța, instanța are nevoie de probe temeinice, prin care să se demonstreze că orele suplimentare au fost necesare pentru îndeplinirea obligațiilor profesionale, iar timpul legal de muncă pentru asta nu era suficient. 
Un avantaj l-ar putea constitui faptul că se acceptă și proba cu martori, dacă salariații în cauză nu s-au gândit să se asigure, din timp, cu documente prin care să demonstreze că au muncit peste programul legal și nu au fost plătiți. 
Dacă salariatul câștigă procesul, ar putea primi și dobânzi pentru sumele neprimite la timp. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0456 secunde