Rețeta zilei
Pene siciliene
1922
Articole de la același autor
Are pretenții la partaj după șase ani de la divorț
25 Martie 2008
Sărățele simple
26 Martie 2008
Butelii de aragaz jegoase, comercializate într-o veselie
23 Aprilie 2008
Prima înregistrare în cadastru - gratuită, în anumite situații
09 Aprilie 2008
Testamentul olograf poate fi oricând revocat
15 Mai 2008
Banane flambate
08 Aprilie 2008
Ingrediente: 500 g pene (paste sub formă de tubulețe), 250 g piept de pui fiert, 150 g cașcaval, 150 g bacon, 6 - 7 căței usturoi, suc de roșii, roșii din bulion, oregano, sare și piper.
Mod de preparare: Se pun pastele la fiert. Între timp, se călesc pe foc baconul și pieptul de pui feliate julien, cât mai subțiri, apoi se adaugă câteva roșii din bulion date prin răzătoarea mică și, după două minute, și sucul de roșii (atât cât să aibă o consistență de sos). După ce se ia vasul de pe foc se adaugă usturoiul tăiat feliuțe, oregano, sarea și piperul și se amestecă ingredientele. După ce s-au fiert pastele, se țin puțin sub jet de apă rece și se strecoară, apoi se pun într-un vas de yena și se amestecă cu sosul. Deasupra se rade mult cașcaval și se dau la cuptorul încins pentru circa cinci minute.
Mod de preparare: Se pun pastele la fiert. Între timp, se călesc pe foc baconul și pieptul de pui feliate julien, cât mai subțiri, apoi se adaugă câteva roșii din bulion date prin răzătoarea mică și, după două minute, și sucul de roșii (atât cât să aibă o consistență de sos). După ce se ia vasul de pe foc se adaugă usturoiul tăiat feliuțe, oregano, sarea și piperul și se amestecă ingredientele. După ce s-au fiert pastele, se țin puțin sub jet de apă rece și se strecoară, apoi se pun într-un vas de yena și se amestecă cu sosul. Deasupra se rade mult cașcaval și se dau la cuptorul încins pentru circa cinci minute.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!