SFATURI

Pentru întreținerea mașinii pe timp de iarnă

350
Pentru întreținerea mașinii pe timp de iarnă - 6b41983a549b318f1b091e6b4fa0fa7b.jpg
Iarna, șoferii pot avea mai multe probleme cu autoturismul din cauza temperaturii foarte scăzute. Pentru evitarea a tot felul de neplăceri, specialiștii vin cu o serie de sfaturi.

Aveți grijă la ștergătoarele de parbriz!
l Înainte de a intra în mașină, verificați dacă ștergătoarele sunt înghețate sau sunt libere să se miște pe parbriz. Asta, din cauză că, iarna, ștergătoarele de parbriz sunt victimele gheții. Specialiștii recomandă ca atunci când acționați maneta de pornire a ștergătoarelor, motorul electric al mecanismului să fie activat și sub tensiune, până când ștergătoarele realizează mișcarea lor obișnuită. Dacă această mișcare nu are loc din cauza blocării ștergătoarelor pe parbrizul sau luneta înghețate, motorul va sta alimentat în permanență, dar nu va putea să se învârtă, ceea ce poate determina distrugerea lui. Mai neplăcut este că nu sunteți avertizați despre ceea ce se întâmplă. De aceea, asigurați-vă că lamelele sunt dezlipite de geam și că în mișcarea lor de rotație pe parbriz nu întâlnesc zone tăioase de gheață.
l De obicei, nu aveți nevoie de ștergătoare în prima fază, până când parbrizul se încălzește, topind zăpada sau gheața de pe sticlă. Chiar și așa, e posibil ca lamelele să prezinte un strat de gheață, care compromite comportamentul ștergătoarelor. Încercați să îndepărtați gheața de pe lamelele de cauciuc. Folosiți raclete de plastic, dar aveți grijă să nu tăiați lamelele, dacă sunt înghețate pe parbiz!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 06 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Simptomele cardiomiopatiei
Marţi, 05 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Rețeta zilei
Pagina a fost generata in 1.7817 secunde