Pentru sănătatea dumneavoastră

374
"De câteva zile, am senzația de arsură în gură și am observat niște pete albe pe limbă, iar când mă spăl pe dinți, sângerez. Aș vrea să știu despre ce e vorba și dacă trebuie să merg neapărat la doctor sau mă pot trata și fără un consult? Vă mulțumesc foarte mult pentru lămuriri!" – Sandrina M., 36 ani.
v v v
Referitor la simptomele pe care le acuzați, medicul primar Emil Bianu apreciază că este posibil să fie vorba de o candidoză bucală - o infecție fungică produsă de un grup de ciuperci înrudite (din genul Candida).
Se întâlnește relativ frecvent, atingând deopotrivă bărbații, femeile, copiii și vârstnicii. Ea trece în stare de patogenitate în anumite condiții: poate surveni ca urmare a administrării de antibiotice, a unui diabet, a unor stări imunodepresive (după administrare prelungită de corticosteroizi, sedative și tranchilizante, citostatice etc.), mai rar la purtătorii de proteze.
Specialistul vă sugerează să consultați un medic (eventual dermatolog), care va putea stabili un diagnostic în urma unui dialog cu dumneavoastră, urmând ca apoi să vă recomande un set de analize specifice. Este adevărat că simptomele pe care le reclamați sunt foarte supărătoare și tocmai în ideea de a nu prelungi acest disconfort prin începerea unui tratament luat la întâmplare, vă recomandă consultarea unui medic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 05 Martie 2010
Stire din Cetățenești : Cum se îngrijește orhideea (2)
Joi, 04 Martie 2010
Stire din Cetățenești : Stufat de mazare
Miercuri, 03 Martie 2010
Stire din Cetățenești : Cum se îngrijește orhideea (1)
Pagina a fost generata in 1.7314 secunde