Pentru sănătatea dumneavoastră

206
"Copilul meu are patru ani și de vreo lună se scoală noaptea și se poartă ciudat, ceea ce mă face să cred că e somnambul, pentru că dimineața nu-și amintește nimic. Problema e că și ziua nu mai e așa de energic cum era înainte. Aș vrea să știu ce i se întâmplă și vă mulțu-mesc pentru amabilitate" – Florena, din 23 August.
v v v
Potrivit medicului pediatru Ana Teliman, somnambulismul (automatismele ambulatorii nocturne) face parte din manifestările relativ frecvente la copilul cu vârsta de peste trei ani. Acesta se scoală din pat, execută diverse lucruri, coordo-nate, în cameră sau chiar iese și se plimbă prin apartament, după care se reîntoarce în pat. Criza durează câteva minute. Dimineața, copilul nu-și amintește nimic din cele întâmplate în cursul nopții. Mai mult decât atât, în timpul acelei crize copilul este palid, are privirea fixă, respiră mai frecvent, uneori având și palpitații.
Dacă manifestările care au apărut la copilul dumneavoastră se aseamănă cu cele descrise mai sus, este cazul să consultați un neuropsihiatru de copii. El vă va preciza etiologia acestor stări, deoarece poate fi vorba și de determinări psihoreactive, dar, uneori, și de afecțiuni mai serioase.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 10 Martie 2010
Stire din Cetățenești : Nu-i uitați pe străbunici!
Marţi, 09 Martie 2010
Stire din Cetățenești : Spaghete cu spanac
Luni, 08 Martie 2010
Stire din Cetățenești : Orez sălbatic cu crudități
Pagina a fost generata in 1.9094 secunde