Pericolul exercițiilor fizice incorecte

268
Pericolul exercițiilor fizice incorecte - poftatigara1346095417-1353534887.jpg
Te-ai gândit că atunci când te antrenezi sau urmezi un program de fitness, este recomandată consultarea și supravegherea unui antrenor? Atenție, practicat incorect, sportul poate provoca dureri, entorse, fracturi și leziuni grave la nivelul coloanei vertebrale, iar un antrenament de gimnastică nepotrivit poate cauza multe afecțiuni ale spatelui. 


Măsuri de precauție. Medicii specialiști recomandă persoanelor care practică gimnastică să-și ia măsuri de precauție la antrenamente, pentru a evita riscurile producerii de accidente la coloana vertebrală. De cele mai multe ori, la sportivii adolescenți, afecțiunile de la nivelul spatelui apar în urma unor mișcări repetitive, cum ar fi aplecările și răsucirile, dar și după o aterizare greșită. Practicate incorect, acestea pot provoca traumatisme la nivelul coloanei vertebrale. 

Riscul accidentărilor crește când un gimnast se antrenează intens și nu își protejează spatele. Totodată, leziunile apar atunci când tehnicile de mișcare nu sunt utilizate corect, iar mușchii abdominali sau ai picioarelor nu sunt suficient de puternici. De menționat faptul că oasele din partea inferioară a spatelui și a vertebrelor lombare sunt mult mai sensibile la răni când vine vorba despre copiii aflați în dezvoltare. Specialiștii mai spun că activitățile sportive intense supra-solicită ligamentele și mușchii din jurul coloanei vertebrale.

Consecințele unor mișcări greșite. Traumatismele de la nivelul spatelui reprezintă motivul principal al producerii herniei de disc, mai ales în rândul tinerilor în curs de dezvoltare. În acest caz, vertebrele lombare vor fi greșit aliniate, iar nucleul pulpos se va umfla. Fenomenul determină o presiune asupra nervilor din jurul măduvei spinării, fapt ce declanșează dureri insuportabile.

De asemenea, aplecările repetitive realizate de gimnaști ar putea determina fracturi ale vertebrelor din cauza presiunii. Un șoc puternic poate fractura porțiuni ale coloanei vertebrale, cum ar fi loviturile la nivelul spatelui sau căderea de la o distanță considerabilă. Efectele pe termen lung ale gimnasticii pot duce la degenerarea discului sau la apariția unor boli degenerative de disc. Acestea pot fi provocate de răsucirea spatelui, dar și orice alt tip de supra-solicitare îndelungată a coloanei vertebrale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 22 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 22 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Joi, 22 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Replici golănești…
Pagina a fost generata in 1.9609 secunde