Super-rețetă

Pește cu fructe

362
Complexitate medie, timp de preparare: o oră.
Ingrediente: 750 g fileuri de cod congelate, 150 g mere roșii, 100 g pere, 30 grame migdale sfărâmate, 1 kg cartofi, o ceapă mijlocie, o lingură făină, 150 g vin alb demisec, 100 g suc de mere, o lingură făină, o linguriță salvie măcinată, ½ lămâie, un pahar lapte, ½ lingură smântână, 25 g unt, 50 g ulei, 30 g miez de pâine albă, 50 g telemea mixtă, uscată, 20 g cașcaval uscat, o legătură mărar, câte o jumătate linguriță de piper măcinat, sare și boia dulce.
Preparare: Cartofii se fac piure, cu lapte, unt, sare și piper, apoi se întind uniform în cratița unsă cu ulei, ca un blat. Se
pune blatul de cartofi în cuptor și se coace la foc potrivit 10-15 minute, după care se scoate din cuptor. Apoi, deasupra, se așază fileurile de cod, fără pielițe și care au fost în prealabil stropite cu câteva picături de lămâie. Ceapa, fin tocată, se rumenește, se adaugă salvia, merele și perele (fără coajă, semințe și cotoare), tăiate cubulețe. Se călesc toate trei minute, apoi se adaugă făină și, treptat, vinul și sucul de mere, amestecându-se până când se îngroașă compoziția. Se lasă la răcit, apoi jumătate din compoziție se toarnă peste fileuri. Se amestecă miezul de pâine cu brânza și cașcavalul rase, se întind peste pește, se presară boiaua și puțin piper. Se toarnă restul compoziției, iar la sfârșit se presară migdalele sfărâmate. Se lasă la cuptor, la foc potrivit, 25-30 minute, până se rumenește și devine ca o plăcintă. Mărarul bine tocat se omogenizează cu smântâna și se toarnă peste preparatul fierbinte. Se poate servi caldă sau rece, alături de un vin alb dulce sau roze.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 02 Decembrie 2010
Stire din Cetățenești : Pește prăjit în bere
Joi, 02 Decembrie 2010
Stire din Cetățenești : FOTOGRAFII DE LA CITITORI
Pagina a fost generata in 1.7976 secunde