Piciorușele crăcănate la copii

397
"Sunt foarte îngrijorată din cauză că bebelușa mea are șapte luni, iar piciorușele ei mi se par cam prea crăcănate. Medicul mi-a spus că toți bebelușii au așa ceva. E cazul să-mi fac probleme atât de mari sau se vor îndrepta cu timpul? Vă mulțumesc, Aura Suciu".

v v v

Stimată doamnă Suciu, potrivit explicațiilor medicului pediatru Sabina Matei, toți bebelușii au picioarele strâmbe la naștere, caracteristică ce dispare în jurul vârstei de doi ani. Atunci când situația persistă și după vârsta de trei ani, se recomandă un consult la medicul ortoped, care poate determina dacă este vorba despre un semn al dezvoltării copilului sau dacă picioarele crăcănate pot crea tot felul de probleme. Dacă vizita la medic este făcută la timp, iar trata-mentul este urmat corect, majo-ritatea cazurilor se rezolvă.

Acest mic defect al copiilor se datorează, în primul rând poziției din uter, însă, printr-o simplă radiografie sau analize de sânge, medicul poate aduna informațiile necesare pe baza cărora se poate edifica asupra fiecărui caz în parte. De reținut că forma picioarelor unui copil și felul lui de a păși sunt influențate și de ereditate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 August 2011
Stire din Eveniment : Cine ne "răpește" copiii?
Pagina a fost generata in 0.2344 secunde