Pisicile bătrâne trebuie hrănite cu măsură

382
Pisicile bătrâne trebuie hrănite cu măsură - 18f160d37df1bbeb7a06e967deb4a0a8.jpg
"Am o pisică de vreo opt ani, a îmbătrânit, săraca, însă eu o iubesc la fel de mult și îi dau să mănânce tot ce știu că îi place. Un prieten s-a uitat la ea și mi-a spus că ar fi cazul s-o trec pe hrană mai ușoară. Cred că de luat în seamă este numai părerea unui specialist și sper s-o primesc prin rubrica dumneavoastră" - Daniela, din Constanța.
v v v
Odată cu înaintarea în vârstă, ca și la om, și la animale se observă o scădere a activităților fizice și a intensității funcționale a organismului. Această situație atrage după sine și scăderea nevoilor energetice, favorizând apariția obezității. În același timp, încetinirea tranzitului intestinal al pisicii bătrâne duce la constipații și alte complicații care derivă din ea.
De aceea, doctorul veterinar Gheorghiță Mureșanu apreciază că o anumită restricție alimentară este necesară în asemenea situații, căci numai dându-i mâncare cu măsură, pisica își va menține o greutate corespunzătoare. De aceea, dacă vă iubiți într-adevăr pisica, ar fi bine să nu o mai hrăniți ca în tinerețe. Concret, se recomandă îmbogățirea rației cu morcovi și legume verzi, care au un rol mai slab energetic, dar un efect de diluție a produselor metabolice mult mai bun. Dacă pisica dumneavoastră este foarte grasă, medicul veterinar vă poate recomanda chiar o dietă, în funcție de greutate și de vârsta felinei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4886 secunde