Pizza cu somon afumat și mascarpone la grătar

298
Pizza cu somon afumat și mascarpone la grătar - pizza-1347993285.jpg
Pentru această pizza nu aveți nevoie de cuptor cu lemne. De fapt, nu aveți nevoie de niciun fel de cuptor, ci doar de un grătar simplu, fie chiar și o tigaie striată,  pentru a realiza această  delicatesă în care finețea cremei de brânză mascarpone se combină cu aroma densă a somnului afumat. Porții: 2. Timp de preparare: o oră. Ingrediente: 200 grame brânză mascarpone, o lingură ceapă roșie sau verde tocată, o linguriță mărar tocat, o linguriță pătrunjel tocat, 150 grame de somon afumat, un ardei copt (preferabil roșu), sare, piper. Ingrediente pentru blat: 200 grame făină, 3 grame de drojdie uscată, o linguriță ulei de măsline, un vârf de cuțit de sare, un vârf de cuțit de zahăr. Mod de preparare: Preparați aluatul. Amestecați făina cu drojdia uscată, sarea și zahărul. Adăugați uleiul. Încorporați treptat apă călduță până când realizați un aluat potrivit de moale, dar care nu se lipește de mână. Puneți aluatul într-un loc cald pentru 30-40 de minute la dospit. Până când dospește aluatul, rupeți ardeiul copt și somonul în fâșii. Amestecați într-un bol brânza cu mărarul, pătrunjelul, ceapa (verde sau roșie), sare și piper. După ce a dospit puțin aluatul, împărțiți-l în două părți egale. Încingeți grătarul. Pe o suprafață pudrată cu făină întindeți o bucată de aluat într-o foaie subțire. Rulați aluatul pe sucitor pentru a-l manevra mai ușor. Derulați aluatul pe grătarul încins. După trei-patru minute întoarceți blatul pe cealaltă parte. Întindeți jumătate din cantitatea de mascarpone cu verdețuri peste partea coaptă a blatului. Adăugați jumătate din fâșiile de somon și cele de ardei copt peste brânză.Lăsați pizza încă două minute pe grătar, astfel încât să se facă bine blatul. Scoateți pizza pe o farfurie. Repetați operațiunea cu restul ingredientelor pentru a face cea de a doua pizza. Pizza cu mascarpone și somon afumat se consumă caldă.Dacă înlocuiți brânza mascarpone cu brânză degresată de vaci amestecată cu două linguri de iaurt, obțineți o pizza dietetică. Dacă, dimpotrivă, vă doriți o pizza mai clasică, înlocuiți mascarpone cu mozzarella rasă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Foietaj cu cașcaval
Sâmbătă, 13 August 2011
Stire din Cetățenești : Meniu pentru masa de Sfânta Maria
Sâmbătă, 03 Decembrie 2011
Stire din Diverse : Pizza cu somon afumat
Sâmbătă, 25 August 2012
Stire din Sănătate : Rețete pentru pici
Pagina a fost generata in 0.3218 secunde