Poate firma să modifice contractul fără știrea angajatului?

390
"Zău, nu știu ce să mai cred! Pe de o parte, primul ministru ne tot spunea la televizor că noul Cod al Muncii e mai corect, să n-avem teamă că salariații o să fie mai respectați, bla, bla…, pe de altă parte șeful nostru ne tot spune că s-a terminat cu metodele comuniste, acuma nu mai dictează muncitorii, ei sunt cu hotărârile. Mi se pare normal să hotărască cei care pun banii, dar și noi contribuim la venitul lor și vrem să fim respectați. M-am trezit cu contractul de muncă modificat și pus să semnez fără cine știe ce explicații. Poate fi schimbat contractul fără ca eu să știu despre ce e vorba?" – se întreabă Dorin Zamfir.

xxx

Ca specialist în probleme de resurse umane, Manuela Zelea ne-a explicat că, într-adevăr, contractul individual de muncă poate fi modificat la un moment dat, însă astfel de lucruri se fac numai prin acordul părților, nicidecum prin punerea salariatului în fața unui fapt împlinit.

Totuși, există și excepții, dar chiar și așa, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă se face numai în cazurile și în condițiile expres prevăzute de noul Cod Civil: "Ar fi bine ca cititorul dumneavoastră să ne spună concret despre ce e vorba, ca să știm dacă s-a încălcat sau nu legislația" – ne-a mai spus M. Z, care consideră că e bine ca salariații să știe că modificarea contractului individual de muncă se referă la unul din următoarele elemente: durata contractului, locul muncii, felul muncii, condițiile de muncă, salariul, timpul de muncă și timpul de odihnă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 25 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Rețetă culinară spaniolă
Luni, 24 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Friptură cu prune
Pagina a fost generata in 1.6673 secunde