Rețeta zilei
Porc cu nuci caju
Ingrediente: 400-500g carne de porc, o ceapă, 2 morcovi, un castravete verde mic sau o jumătate din cel lung, 3-4 linguri nuci caju, 4-5 linguri sos soia dulce, pastă de ardei iute, o lingură amidon, o cană și jumătate cu supă de carne sau de legume, piper.
Mod de preparare: Carnea de porc se taie cubulețe și se rumenește puțin în două linguri de ulei, apoi se scoate pe un prosop de hârtie. În grăsimea rămasă se pun morcovii tăiați rondele și ceapa tăiată julien, apoi nucile caju și se prăjesc până când ceapa se înmoaie puțin. Se adaugă carnea de porc și supa, apoi se lasă să fiarbă cam 10-15 minute, după care se adaugă pasta de ardei iute, sosul de soia și amidonul dizolvat în apă (pentru a lega mâncarea). Dacă nu aveți un sos de soia foarte dulce, atunci ar fi bine să adăugați în mâncare și o linguriță de zahăr brun. Se lasă să mai fiarbă cinci minute, apoi se adaugă castravetele tăiat cubulețe și se mai lasă puțin pe foc (două-trei minute). Se servește caldă.
Mod de preparare: Carnea de porc se taie cubulețe și se rumenește puțin în două linguri de ulei, apoi se scoate pe un prosop de hârtie. În grăsimea rămasă se pun morcovii tăiați rondele și ceapa tăiată julien, apoi nucile caju și se prăjesc până când ceapa se înmoaie puțin. Se adaugă carnea de porc și supa, apoi se lasă să fiarbă cam 10-15 minute, după care se adaugă pasta de ardei iute, sosul de soia și amidonul dizolvat în apă (pentru a lega mâncarea). Dacă nu aveți un sos de soia foarte dulce, atunci ar fi bine să adăugați în mâncare și o linguriță de zahăr brun. Se lasă să mai fiarbă cinci minute, apoi se adaugă castravetele tăiat cubulețe și se mai lasă puțin pe foc (două-trei minute). Se servește caldă.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Luni, 26 Aprilie 2010
Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
Vineri, 23 Aprilie 2010