Veterinarul pe recepție

"Pot să aleg orice animal pentru copilul meu?"

511
"Băiețelul meu iubește foarte mult animalele și pentru că se apropie Ziua Copilului, m-am gândit să-i fac o surpriză și să-i cumpăr unul. Problema e că locuim la bloc și nu mi-aș dori să am probleme cu vecinii. Ca să nu transform o bucurie într-un necaz, mi-ar prinde bine să știu din start ce animal s-ar potrivi pentru bloc, dar și pentru vârsta copilului. Sau pot să aleg orice animal cred eu pentru copilul meu? Vă mulțumesc anticipatt!" (Aurel Nistor).

v v v

Medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu consideră binevenită preocuparea dumneavoastră de a face o achiziție corectă, mai ales că un copil care crește în preajma unui animal de companie va avea o serie de beneficii dacă se va implica personal în întreținerea acestuia. Având în vedere vârsta băiețelului, specialistul este de părere că, la acest moment al vieții, există multe animale care ajută la formarea unui caracter mai responsabil al copilului. De exem-plu, animalele de companie din categoria celor exotice, precum hamsterii, perușii, porcușorii de Guineea sau chiar un cățel (Labra-dorul se caracterizează printr-o grijă specială față de familie), pot fi foarte educative pentru cel mic. Optați pentru unul din acestea și nu veți regreta pentru alegerea făcută.

Sănătatea animalului, esențială!

Totuși, având în vedere că omul se poate contamina cu o listă lungă de boli de la animale, veterinarul exclude, din start, varianta adu-cerii în casă a unui animal neconsultat de un medic veterinar. De asemenea, toți membrii familiei trebuie avertizați asupra acestui lucru, pentru a se responsabiliza și mai mult. Mai mult decât atât, cu ocazia consultului, puteți solicita veterinarului și informații în legătură cu lucrurile pe care va trebui să le aveți în vedere la capitolul creștere și îngrijire, dar și alimentație. Cu toate că nu este un lucru simplu să crești un animal în casă, cu puțin efort, lucrurile pot decurge fără probleme. Iar faptul că cel mic va fi și el responsabilizat, acest lucru îl va ajuta enorm în conduita sa viitoare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9247 secunde