Rețeta zilei

Prăjitură cu miere

452
Ingrediente pentru foi: 30 g unt, un ou, 3 linguri de lapte, 3 lingurițe de miere, 100 g de zahăr, o linguriță rasă cu bicarbonat, vanilie sau lămâie, 350 g făină.
Ingrediente pentru cremă: 100 g unt, 100 g zahăr pudră, 150 g lapte, 2 linguri de calciu griș, esență de zmeură, marmeladă.
Mod de preparare: Se fierb în baie de abur untul, laptele, mierea, vanilia (zeama de lămâie) și zahărul, până se îngroașă. Se iau de pe abur și se adaugă făină. Aluatul rezultat se bate pe planșetă, se împarte în patru și se coc foile pe dosul tăvii unse. Untul se freacă cu zahărul pudră. Grișul se fierbe în lapte. Când s-a răcit, se amestecă cu untul spumă. Jumătate din cremă se colorează cu esența de zmeură. Între primele două foi se pune crema albă; între foile doi și trei - marmelada, iar între foile 3 și 4 - crema colorată cu esența de zmeură.

Ingrediente pentru foi: 30 g unt, un ou, 3 linguri de lapte, 3 lingurițe de miere, 100 g de zahăr, o linguriță rasă cu bicarbonat, vanilie sau lămâie, 350 g făină.
Ingrediente pentru cremă: 100 g unt, 100 g zahăr pudră, 150 g lapte, 2 linguri de calciu griș, esență de zmeură, marmeladă.
Mod de preparare: Se fierb în baie de abur untul, laptele, mierea, vanilia (zeama de lămâie) și zahărul, până se îngroașă. Se iau de pe abur și se adaugă făină. Aluatul rezultat se bate pe planșetă, se împarte în patru și se coc foile pe dosul tăvii unse. Untul se freacă cu zahărul pudră. Grișul se fierbe în lapte. Când s-a răcit, se amestecă cu untul spumă. Jumătate din cremă se colorează cu esența de zmeură. Între primele două foi se pune crema albă; între foile doi și trei - marmelada, iar între foile 3 și 4 - crema colorată cu esența de zmeură.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.76 secunde