Rețeta zilei
Concurs Prăjitură cu stafide
Ingrediente: 200 g zahăr, 280 g margarină, 4 ouă, 280 g făină de foitaj, 100 g stafide, 3 linguri de rom, o porție de glazură de lămâie.
Mod de preparare: Zahărul se freacă spumă cu margarina moale și cu ouăle. Stafidele se lasă câteva ore în rom, se scurg, se amestecă cu făina și se adaugă în compoziție. La sfârșit, se toarnă romul. Se tapetează o tavă de mărime potrivită cu hârtie pergament, se toarnă compoziția și se coace până când devine aurie. Apoi se răstoarnă pe planșetă, se scoate hârtia cât este caldă, iar când se răcește se acoperă cu glazura de lămâie.
Mod de preparare: Zahărul se freacă spumă cu margarina moale și cu ouăle. Stafidele se lasă câteva ore în rom, se scurg, se amestecă cu făina și se adaugă în compoziție. La sfârșit, se toarnă romul. Se tapetează o tavă de mărime potrivită cu hârtie pergament, se toarnă compoziția și se coace până când devine aurie. Apoi se răstoarnă pe planșetă, se scoate hârtia cât este caldă, iar când se răcește se acoperă cu glazura de lămâie.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!