Rețeta zilei
Prăjitură cu suc de roșii
Ingrediente:
Pentru foi: 10 linguri suc de roșii, 10 linguri ulei, 10 linguri zahăr, o linguriță amoniac stins cu zeamă de lămâie, 400-500 g făină, 2 ouă.
Pentru cremă: un pachet unt, 200 g zahăr, 4 linguri griș, 400 ml lapte, zeama de la o lămâie, gem de caise.
Mod de preparare: Pregătiți o cocă potrivită, o împărțiți în patru foi pe care le coaceți pe dosul tăvii tapetate cu făină.
Frecați apoi untul spumă cu zahărul. Separat, fierbeți grișul în lapte și lăsați-l la rece. Amestecați treptat ambele compoziții și adăugați zeamă de lămâie. Puneți apoi pe prima foaie jumătate din cremă, pe a doua foaie întindeți gem de caise, iar pe a treia foaie, cealaltă jumătate de cremă și ultima foaie. Deasupra radeți ciocolată pe răzătoarea cu ochiuri mici sau zahăr pudră.
Pentru foi: 10 linguri suc de roșii, 10 linguri ulei, 10 linguri zahăr, o linguriță amoniac stins cu zeamă de lămâie, 400-500 g făină, 2 ouă.
Pentru cremă: un pachet unt, 200 g zahăr, 4 linguri griș, 400 ml lapte, zeama de la o lămâie, gem de caise.
Mod de preparare: Pregătiți o cocă potrivită, o împărțiți în patru foi pe care le coaceți pe dosul tăvii tapetate cu făină.
Frecați apoi untul spumă cu zahărul. Separat, fierbeți grișul în lapte și lăsați-l la rece. Amestecați treptat ambele compoziții și adăugați zeamă de lămâie. Puneți apoi pe prima foaie jumătate din cremă, pe a doua foaie întindeți gem de caise, iar pe a treia foaie, cealaltă jumătate de cremă și ultima foaie. Deasupra radeți ciocolată pe răzătoarea cu ochiuri mici sau zahăr pudră.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Vineri, 14 Mai 2010
Joi, 13 Mai 2010
Joi, 13 Mai 2010
Miercuri, 12 Mai 2010