Rețeta zilei
Prăjitură la cafea
Ingrediente: 200 gr ciocolată (de care doriți, chiar și cu alune), 160 gr făină, 150 ml apă, 200 gr zahăr pudră, o jumătate de plic de praf de copt, un praf de sare, 150 gr unt (nu margarină), 6 ouă.
Mod de preparare: Se topesc untul și ciocolata în bain-marie, se adaugă apa și se amestecă foarte bine. Se freacă gălbenușurile cu zahărul până se obține o cremă omogenă, care se adaugă la ciocolata topită. Se pun apoi praful de copt și făina, care se amestecă foarte bine, astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Între timp, se bat albușurile spumă, apoi se amestecă toate ingredientele, se toarnă în formă și se bagă la cuptor. Prăjitura se verifică dacă s-a copt bine cu scobitoarea. Este delicioasă servită alături de o ceașcă de cafea.
Mod de preparare: Se topesc untul și ciocolata în bain-marie, se adaugă apa și se amestecă foarte bine. Se freacă gălbenușurile cu zahărul până se obține o cremă omogenă, care se adaugă la ciocolata topită. Se pun apoi praful de copt și făina, care se amestecă foarte bine, astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Între timp, se bat albușurile spumă, apoi se amestecă toate ingredientele, se toarnă în formă și se bagă la cuptor. Prăjitura se verifică dacă s-a copt bine cu scobitoarea. Este delicioasă servită alături de o ceașcă de cafea.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Luni, 28 Noiembrie 2011
Luni, 28 Noiembrie 2011
Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011