Puteți fi supravegheați video la serviciu?

256
Puteți fi supravegheați video  la serviciu? - sistemedesupravegherevideoexteri-1363214108.jpg
"E voie să se pună camere vi-deo în birouri, pentru ca fiecare mișcare a angajaților să fie văzută de cine trebuie?" (Ana Lucian)


v v v

Reglementările privind prelucrarea datelor cu caracter personal permit folosirea mijloacelor de supraveghere video, ne-a spus expertul în probleme de muncă, Mihaela Crivea. Însă angajatorii nu pot dispune monitorizarea video a angajaților decât pentru a urmări îndeplinirea unor obligații legale exprese sau în temeiul unui interes legitim, cu respectarea drepturilor persoanelor angajate.

Camerele, în locuri vizibile

Așadar, este interzisă amplasarea camerelor în locuri ascunse ori în spații în care se impune asigurarea intimității angajaților, precum vestiare, toalete, cabine de probă, cabine de duș. Dacă nu se pot asigura condițiile de mai sus, supravegherea va fi posibilă numai dacă angajații își dau în mod expres acordul, evident, după ce sunt informați despre această inițiativă.

Cât privește amplasarea camerelor video chiar în interiorul birourilor angajaților de la locul de muncă, acest lucru este interzis. Asta nu înseamnă că supravegherea video nu poate fi efectuată în locuri și spații deschise sau destinate publicului, însă și aceasta este permisă numai în următoarele scopuri: supraveghe-rea traficului rutier și constatarea încălcării regulilor de circulație rutieră; prevenirea și combaterea săvârșirii infracțiunilor; asigurarea pazei și protecției persoanelor, bunurilor și valorilor, a imobilelor și a instalațiilor de utilitate publică; îndeplinirea unor măsuri de interes public sau exercitarea prerogativelor de autoritate publică și realizarea unor interese legitime, cu condiția să nu se prejudicieze drepturile și libertățile fundamentale sau interesul persoanelor vizate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9685 secunde