Redescoperiți secretele bunicii
l Aluaturile de orice fel vor fi mai pufoase dacă vor fi lăsate la rece timp de o oră.
l Ciorba de fasole verde sau uscată va fi mai aromată dacă i se adaugă o linguriță de zahăr.
l Salata de vinete va avea o savoare deosebită dacă încorporăm în ea usturoi în loc de ceapă.
l Mâncarea se face întotdeauna la foc mic, nu trebuie să bolborosească. De asemenea, se amestecă întotdeauna cu o lingură de lemn, indiferent de vasul în care fierbe.
l Supa, ca să fie limpede, trebuie să fiarbă la foc mic și descoperită.
l Dacă supa v-a ieșit prea groasă, subțiați-o cu lapte sau apă fiartă cu vegeta.
l Dacă supa e prea subțire, adăugați-i
puțin zeamil frecat cu apă, apoi dați-o într-un clocot.
l Nu aveți pesmet pentru chiftele? Nicio problemă, tăvăliți-le prin câteva alune sau nuci măcinate, amestecate cu puțină făină.
l Atunci când sosul are cocoloașe, bateți-l bine cu telul, apoi strecurați-l prin sită, într-un alt vas.
l Ați băgat în frigider alimente cu miros puternic sau ciudat? Puneți bicarbonat de sodiu în două-trei capace de borcane și păstrați-le în frigider, căci mirosul va dispărea.
l Ciorba de fasole verde sau uscată va fi mai aromată dacă i se adaugă o linguriță de zahăr.
l Salata de vinete va avea o savoare deosebită dacă încorporăm în ea usturoi în loc de ceapă.
l Mâncarea se face întotdeauna la foc mic, nu trebuie să bolborosească. De asemenea, se amestecă întotdeauna cu o lingură de lemn, indiferent de vasul în care fierbe.
l Supa, ca să fie limpede, trebuie să fiarbă la foc mic și descoperită.
l Dacă supa v-a ieșit prea groasă, subțiați-o cu lapte sau apă fiartă cu vegeta.
l Dacă supa e prea subțire, adăugați-i
puțin zeamil frecat cu apă, apoi dați-o într-un clocot.
l Nu aveți pesmet pentru chiftele? Nicio problemă, tăvăliți-le prin câteva alune sau nuci măcinate, amestecate cu puțină făină.
l Atunci când sosul are cocoloașe, bateți-l bine cu telul, apoi strecurați-l prin sită, într-un alt vas.
l Ați băgat în frigider alimente cu miros puternic sau ciudat? Puneți bicarbonat de sodiu în două-trei capace de borcane și păstrați-le în frigider, căci mirosul va dispărea.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Luni, 17 Ianuarie 2011
Luni, 17 Ianuarie 2011
Luni, 17 Ianuarie 2011
Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011