Redescoperiți secretele bunicii

346
l Aluaturile de orice fel vor fi mai pufoase dacă vor fi lăsate la rece timp de o oră.
l Ciorba de fasole verde sau uscată va fi mai aromată dacă i se adaugă o linguriță de zahăr.
l Salata de vinete va avea o savoare deosebită dacă încorporăm în ea usturoi în loc de ceapă.
l Mâncarea se face întotdeauna la foc mic, nu trebuie să bolborosească. De asemenea, se amestecă întotdeauna cu o lingură de lemn, indiferent de vasul în care fierbe.
l Supa, ca să fie limpede, trebuie să fiarbă la foc mic și descoperită.
l Dacă supa v-a ieșit prea groasă, subțiați-o cu lapte sau apă fiartă cu vegeta.
l Dacă supa e prea subțire, adăugați-i
puțin zeamil frecat cu apă, apoi dați-o într-un clocot.
l Nu aveți pesmet pentru chiftele? Nicio problemă, tăvăliți-le prin câteva alune sau nuci măcinate, amestecate cu puțină făină.
l Atunci când sosul are cocoloașe, bateți-l bine cu telul, apoi strecurați-l prin sită, într-un alt vas.
l Ați băgat în frigider alimente cu miros puternic sau ciudat? Puneți bicarbonat de sodiu în două-trei capace de borcane și păstrați-le în frigider, căci mirosul va dispărea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
Stire din Cetățenești : Sos pentru spaghete și alte preparate
Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
Stire din Cetățenești : Conectează-te la energia vieții!
Pagina a fost generata in 1.4184 secunde