Remedii cosmetice pe bază de citrice

168
Consumate ca atare, aplicate direct pe piele sau folosite pentru măști cosmetice, citricele pot deveni aliatul frumuseții oricărei femei.

Portocalele, inamicul acneei. Dai coaja unei portocale pe răzătoarea mică și amesteci cu puțină apă, până obții o pastă, pe care o aplici pe leziunile acneice. Această pastă o folosești zilnic, până la vindecare. Masca este potrivită și dacă ai tenul gras (o aplici săptămânal, 20 de minute), pentru că dă luminozitate tenului și reduce excesul de sebum.

Contra oboselii tenului, stoarce două portocale, iar sucul obținut îl pui în tăvițele de gheață și le dai la congelator. Atunci când oboseala ți se "citește" pe chip, aplică pe față un cub cu suc de portocală. Tenul tău va arăta impecabil și dacă îi aplici săptămânal un gomaj pe bază de citrice.

Amestecă o lingură de miere cu 2 lingurițe de zahăr și cu sucul obținut de la o jumătate de portocală.

Grapefrutul, revigorant. Ai nevoie de 3 lingurițe de făi­nă de ovăz, 2 lingurițe de pătrunjel bine fărâmițat, o ceașcă cu suc de grepfrut și trei picături de ulei de măsline. Amestecă făina de ovăz cu pătrunjelul, apoi adaugă câte puțin suc de grepfrut, până obții o pastă, pe care o lași să se omogenizeze timp de 5 minute. O aplici apoi pe față și o lași 15 minute, după care clătești cu apă călduță.

Mandarinele. Amesteci o lingură de suc de mandarine cu 2 linguri de miere, lași pasta obținută pe față 10 minute, apoi aplici crema de față obișnuită. Pentru exfolierea corpului, ai nevoie de o ceașcă de sare de mare, una de ulei de măsline și de 2 linguri de suc de mandarine.

Amesteci totul, după care masezi cu mișcări circulare. 

Lămâia. Bogată în enzime care pot îndepărta celulele moarte de pe piele, lămâia este o soluție tonică excelentă.

Dacă ai tenul gras, aplică zeama stoarsă de la o lămâie pe porțiunile lucioase, astfel previi producerea coșurilor și a punctelor negre.

Ai pori dilatați? Bate un albuș și amestecă-l cu 5 picături de zeamă de lămâie. Lasă amestecul pe față 15 minute, apoi clătește.

Dacă ai tenul uscat, îți poți prepara săptămânal o mască din 3 lingurițe de suc de lămâie, 3 lingurițe de miere și jumătate de linguriță de pastă de varză (pisezi o foaie de varză fiartă). Amesteci, lași pasta pe față 10 minute, apoi clătești.

Contra ridurilor, amestecă o linguriță de miere cu 5 picături de zeamă de lămâie și cu 5 picături de ulei de migdale dulci (de la magazinele cu produse naturale). Lași masca pe față 20 de minute, după care clătești cu apă.

Dacă tot e vorba despre miraculoasa lămâie, iată pentru ce mai este aceasta recomandată: Dinți îngălbeniți - după periaj, spală dinții cu o pastă obținută din sucul unei lămâi, o linguriță de bicarbonat de sodiu și una de sare. Mătreață: în apa de clătit, adaugă o ceșcuță cu suc de lămâie. Păr lipsit de strălucire: înainte de spălarea părului, aplică timp de o oră o mască preparată dintr-o ceașcă de ulei de măsline, o linguriță de miere și 3 lingurițe de suc de lămâie. Unghii casante: ține-ți unghiile în suc de lămâie, timp de 10 minute. Călcâie aspre: ține picioarele într-un lighean cu apă călduță, în care ai pus o ceșcuță cu suc de lămâie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 09 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : La ce ajută cardul European de sănătate
Sâmbătă, 09 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Durerea de șale sau de mijloc
Pagina a fost generata in 1.8978 secunde