Remedii naturiste pentru laringită

474
Remedii naturiste pentru laringită - laringita-1328449406.jpg
Ce este laringita? O afecțiune specifică infecțiilor bacteriene sau virale, însoțind inflamarea căilor respiratorii, caracterizată prin răgușeală, în unele cazuri provocând pierderea temporară a glasului. Este destul de desf întâlnită și afectează majoritatea persoanelor cel puțin o dată în viată. Cauzele laringitei pot varia de la factori banali, precum un țipat puternic, fumul de tigară, până la infecții virale, bacteriene sau alte afecțiuni. Alături de tratamentul chimico-terapeutic prescris de medic, o serie de plante medicinale ameliorează această afecțiune.

Flori și frunză de Nalbă de cultură: Din flori și frunze se prepară o infuzie din o linguriță la o cană cu apă; se beau una-două căni pe zi. Din rădăcini se prepară un macerat la rece, timp de o oră, din o linguriță la o cană cu apă (la care se adaugă un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu), care se bea treptat în cursul unei zile. Rădăcinile, bine curățate și tăiate în cuburi, pot fi masticate, iar mucilagiile extrase în salivă se înghit.

Flori și frunze de Potbal: Infuzie preparată din două-trei linguri la o cană cu apă; se bea îndulcită cu miere, treptat, în cursul unei zile.

Flori de Lumânărică: Infuzie din o linguriță de flori la o cană cu apă; se bea treptat, în cursul unei zile.

Cimbrișor de câmp și cimbru de cultură: Infuzie din una-două lingurițe de plantă la o cană cu apă; se beau două căni pe zi. Infuzie preparată din două-trei linguri de plantă la o cană cu apă, din care se iau trei linguri pe zi.

Arnică: Gargară cu infuzie preparată din o linguriță de flori la o cană cu apă.

Frunze de Pătlagină: Gargară cu infuzie preparată din două linguri de frunze la o cană cu apă

Ulei de Mentă, ulei de brad, ulei de levănțică: Inhalație cu câteva picături de ulei turnate în apă fierbinte.

Ceai pentru gargară: Flori de Mușețel, frunze de Salvie, Cimbrișor, antiinflamatoare și dezinfectante; Frunze de Nalbă, emoliente; Capsule de Mac, ușor anestezice; Rădăcină de Cerențel, astringente și hemostatice. Se face gargară de cinci ori pe zi cu infuzie preparată din două lingurițe la o cană cu apă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 06 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Luni, 06 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : Frați sau dușmani?
Pagina a fost generata in 1.4711 secunde