Remedii pentru infecția urinară la femei

1949
Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că merișorul constituie un bun remediu naturist atât pentru prevenirea, cât și chiar pentru tratarea infecțiilor urinare la femei. Specialiștii susțin că efectele benefice ale merișorului se datorează antioxidanților și unor substanțe care împiedică bacteria E.coli să rămână mult timp pe pereții tractului urinar.

Cu alte cuvinte, merișorul contribuie la formarea unui strat alunecos pe pereții tractului urinar, împiedicând bacteria să se implanteze, să se dezvolte și să determine apariția infecției.

Sub formă de suc sau tablete

Fie că este consumat sub formă de suc sau de tablete, merișorul și-a dovedit eficiența în asigurarea unui tract urinar sănătos. Una dintre cercetări a avut în vedere monitorizarea unor femei cu un istoric medical de infecții urinare cauzate de bacteria E.coli. Rezultatele arată că femeile care au consumat aproape 50 g de suc concentrat de merișor zilnic, timp de șase luni, au prezentat un risc cu 20% mai mic de a suferi de infecții urinare, spre deosebire de cele care nu au optat pentru nicio metodă de prevenire a infecțiilor. De asemenea, într-un alt studiu se arată că recurența infecțiilor urinare a fost puternic diminuată la femeile cărora le-au fost adiministrate tablete de merișor în combinație cu sucul din același fruct. Voluntarele au luat o tabletă de două ori pe zi și au băut un pahar cu suc de merișor, neîndulcit sau diluat, de trei ori pe zi, timp de 12 luni.

Atenie! Cu toate că protejează tractul urinar, sucul de merișor poate duce la apariția refluxului gastro-esofagian, la diaree sau greață. Pentru a evita astfel de neplăceri, înainte de a începe tratamentul cu merișor este indicat să se consulte un medic de specialitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 18 Iulie 2012
Stire din Cetățenești : calendar religios
Pagina a fost generata in 1.4734 secunde