Remedii pentru mirosul neplăcut al picioarelor

1368
3
Remedii pentru mirosul neplăcut al picioarelor - lsshoes756237-1331055137.jpg
Cei din jurul dumneavoastră întorc nasul când vă descălțați? A ajuns câinele familiei să se îndrăgostească de pantofii dumneavoastră? Există multe soluii care dau rezultate în stoparea transpiraiei, în eliminarea mirosului și în împiedicarea picioarelor să miroasă, important este să le cunoașteți.

Picioarele reprezintă habitatul natural pentru milioane de bacterii care se dezvoltă pe baza transpiraiei. Reziduurile acestor bacterii sunt cele care dau picioarelor mirosul neplăcut. Atunci când vă încălai cu o pereche de pantofi etanși în care transpirați, oferiți de fapt bacteriilor mai multă hrană pentru a se dezvolta.

Aplicați același tratament ca zonei axilare, folosind același deodorant. Aplicați sprayul înainte de a vă pune ciorapii și pantofii. Spălați-vă zilnic picioarele cu apă caldă, utilizând un săpun deodorant sau antibacterian. După baie sau duș, uscați-vă picioarele cu uscătorul de păr setat pe puterea minimă, reducând astfel umezeala și prevenind infecțiile.

Faceți o baie la picioare cu ceai negru. Punei două pliculețe de ceai în 500 ml apă timp de 15 minute, diluați cu doi litri de apă, apoi faceți o baie la picioare timp de 30 de minute. Repetați în fiecare zi. Acidul tanic din ceaiul negru concentrat distruge bacteriile și  închide porii, reducând transpirația picioarelor.

Preparați o baie prin adăugarea unei căni de oțet într-un lighean cu apă caldă, adăugând câteva picături de ulei de cimbru. Uleiul conține un antiseptic puternic care omoară bacteriile ce cauzează mirosul.

Uleiul de levănțică nu numai că miroase frumos, dar are și un efect antibacterian. Frecționați picioarele cu câteva picături de ulei înainte de a merge la culcare.

Aplicați pe picioare pudră de talc sau pudră pentru picioare înainte de a vă pune șosetele și pantofii. Aceasta va absorbi transpireția care produce mirosul.

Schimbați-vă ciorapii cel puțin o dată pe zi, înlocuindu-i cu o pereche curată.

Folosiți cel puțin două perechi de pantofi, de preferință purtați pantofi cu fețe perforate sau sandale care vă lasă picioarele să respire, olosind șosete din bumbac și nu din materiale sintetice.

Păstrați-vă pantofii într-un loc luminos și aerisit – nu într-un șifonier sau dulap întunecat, în care bacteriile prosperă. Când nu purtați pantofii respectivi, puneți în ei un săculeț umplut cu ace de cedru, care acționează, prin absorbția umezelii, la neutralizarea mirosurilor neplăcute, menținând pantofii uscați și confortabili. Cumpărați branțuri absorbante de miros care conțin cărbune active și decupați-le pentru a se potrivi exact în pantofi, înlocuindu-le la fiecare trei luni.

Comentează știrea

lilia
13 martie 2012
miros de picioare

stiu ca mirosul urat al picioarelor este dat de o ciuperca ,ea poate fi indepartata dar cu tratament de lunga durata cu betatdina,mai vechiul alcool iodat.incercati si vedeti!

Alina
3 iulie 2013
Miros neplacut al picioarelor

Eu am avut aceasta problema si la recomandarea unui medic mi-am luat pudra de la Odaban. Am fost foarte multumita de rezultat si dureaza si foarte mult produsul. Am comandat-o de pe antitranspiratie.ro.

Andreea
13 septembrie 2016
Odaban pudra pentru picioare si pantofi

Este foarte eficienta impotriva mirosului picioarelor si al incaltarilor. Eu o folosesc in saboti, sandale si cizme.....orice. O recomand

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5636 secunde