Remedii simple pentru palpitațiile inimii

403
Când inima își pierde ritmul, intrăm în panică. Din fericire, există modalități prin care putem ține sub control palpitațiile aproape imediat ce se produc. Chiar mai bine, le putem preveni complet prin practicarea unor tehnici de reducere a stresului și adăugând la dietă alimente și suplimente care ajută inima.

Ce este în neregulă?

Impulsuri electrice regulate vă fac inima să bată cu atât de mare regularitate încât nici măcar nu observați. Dar dacă în sistem intervine o problemă, s-ar putea să prezentați palpitații, o senzație tulburătoare în piept, atunci când inima bate prea repede sau sare peste o bătaie. Palpitațiile indică ocazional o problemă serioasă la inimă, dar în marea majoritate a cazurilor sunt cauzate de oboseală, griji, boală sau stres.

Calmați starea de neliniște

Imediat ce observați bătăi neregulate de inimă, stați jos și apoi ridicați-vă picioarele. Respirați încet și adânc, lăsați-vă abdomenul să se dilate la fiecare respirație. Dacă vă concentrați pe o respirație înceată, regulată, pulsul va reveni probabil la ritmul normal destul de repede.

Dacă starea continuă totuși, faceți manevra VALSAVA. Tineți-vă de nas, închideți gura și încercați să expirați. Pentru că nu puteți să expirați, având nasul și gura închise, vă veți screme ca și când ați fi pe toaletă. Creșterea temporară a tensiunii arteriale care apare ca rezultat al acestei manevre ar trebui să determine resetarea inimii.

Tușiți forțat. Asemenea manevrei de mai sus, tusea mărește presiunea din torace. Câteodată, este suficient pentru a readuce inima la ritmul ei regulat. Sau umflați un balon, fapt ce are un efect similar pentru a calma un puls prea rapid.

Calmați-vă cu apă rece

Luați câteva înghițituri de apă rece. Nimeni nu știe exact în ce fel ajută, dar unii oameni obțin rezultate instantaneu. O teorie este că apa inghițită determină esofagul să apese pe inimă, iar acest imbold restabilește ritmul.

Alternativ, stropiți-vă cu apă foarte rece pe față. Șocul poate fi suficient să rezolve problema.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7354 secunde