Rețetă culinară ieftină

401
Cu efort minim și doar trei ingrediente veți obține cele mai bune prăjiturele caramelizate.
Ingrediente pentru circa 20 bucăți: o foaie aluat foietaj dezghețat (400 g), 1/2 cană zahăr, o linguriță cu vârf scorțișoară.
Preparare: Amestecăm zahărul cu scorțișoara. Presărăm pe suprafața de lucru zahăr cât să acoperim o suprafață egală cu cea a foii. Așezăm aluatul peste zahăr și cu sucitorul trecem de câteva ori peste el, nu ca să întindem aluatul, ci doar să-l apăsăm ușor ca să se prindă zahărul de aluat. Presărăm zahăr peste aluat și trecem iar cu sucitorul peste el ca să se prindă mai bine. Marcăm jumătatea aluatului și începem să-l rulăm din două capete opuse până se unesc la mijlocul marcat. Cu un cuțit ascuțit tăiem felii subțire de circa jumătate centimetru din rulada obținută. Trecem feliile prin zahărul aromat. Le așezăm în tava cuptorului pe care am pus hârtie de copt. Apăsăm un pic în zona în care se unesc cele două… urechi ale palmierilor pentru a nu se desface la copt. Le dăm la cuptor la 220 grade pentru circa 10 minute, apoi le întoarcem să se caramelizeze și pe cealaltă parte și le lăsăm încă cinci minute. Nu înghesuiți palmierii în tavă, coaceți doar câte 10 - 12 bucăți o dată, fiindcă vor crește la copt. După ce se răcesc îi așezăm pe un singur strat, ca să nu se lipească unii de alții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 19 Mai 2010
Stire din Cetățenești : Vrea să devină stewardesă
Marţi, 18 Mai 2010
Stire din Cetățenești : Înghețată de suc de fructe
Pagina a fost generata in 2.1017 secunde