Rețetă culinară pentru copii

274
Rețetă culinară pentru copii - 79729a1bc20595c775b50c03af86b055.jpg
Timp de preparare: 25 minute. Număr porții: 4
Ingrediente: 500 ml lapte, un baton vanilie, puțină sare, 8 linguri miere, 6 ouă, un fruct mango, o portocală, puțină scorțișoară.
Mod de preparare: Se pune apa într-o tavă de doi centimetri înălțime și se așază în cuptorul încins. Laptele se pune într-o cratiță la fiert, împreună cu trei linguri de miere, un vârf cuțit sare și miezul scos cu tot cu batonul de vanilie. Se reduce focul și se mai lasă zece minute. Se scoate batonul de vanilie. Se bat ouăle cu telul și se toarnă treptat amestecul de lapte. Compoziția se toarnă în patru forme termorezistente care se așază în tava din cuptor și se lasă circa 50 de minute, până se întărește com-poziția. După ce sunt gata se scot din cuptor și se lasă la răcit. Se curăță de coajă fructul de mango și se scoate sâmburele. Pulpa de mango se pasează, se amestecă cu mierea rămasă, se adaugă coaja rasă de portocală, sucul de la portocală, scorțișoara și se amestecă. Cele patru budinci răcite se răstoarnă pe farfurii și se servesc cu sos și bucăți de mango.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 22 Mai 2010
Stire din Cetățenești : Prăjitură rapidă la rece
Vineri, 21 Mai 2010
Stire din Cetățenești : Ca în povestea cu măgarul…
Pagina a fost generata in 2.4653 secunde