Rețetă pentru gusturi rafinate

391
Rețetă pentru gusturi rafinate - 8f09b270dacd2e783d0c25f669670902.jpg
Ingrediente: coaja (partea albă) de la un pepene galben (sau fructe curățate și fără sâmburi), o pungă griș, făină până la consistența unui aluat, o linguriță piper, 2 căpățâni usturoi pisat, o linguriță sare, 150 g cașcaval vegetal, 1/2 l ulei, o linguriță rasă de bicarbonat, diverse condimente pentru carne tocată, ½ cană apă.
Preparare: Coaja de pepene rasă (sau fructele) se amestecă cu grișul, piperul, usturoiul, bicarbonatul, sarea, apa și uleiul. În completare, până la consistența asemănătoare cărnii tocate, se mai poate adauga tot griș sau făină, iar după gustul fiecăruia, diverse condimente de mici, cârnați sau chiftele.
Într-o cratiță, se pune 1/2 litru ulei la încins, iar din momentul în care acesta sfârâie, din aluat se fac crochete, care se prăjesc până devin rumene (asemănătoare cu chiftelele din carne); după ce s-au făcut toate se dau prin apă, se tăvălesc prin cașcavalul ras și se prăjesc câteva secunde.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 30 Iunie 2010
Stire din Cetățenești : Sfaturi practice în bucătărie
Miercuri, 30 Iunie 2010
Stire din Cetățenești : Chipsuri de casă
Marţi, 29 Iunie 2010
Stire din Cetățenești : Clătite americane
Pagina a fost generata in 2.9523 secunde