Rețeta zilei
Gogoșari în sos
Ingrediente: 5 kg gogoșari, un borcan de 800 g pastă de tomate, 1/2 l oțet, 1/2 l ulei, 1/2 kg zahăr, 2 linguri cu sare mare, 2 linguri boabe de muștar, 2 linguri boabe de piper, foi de dafin.
Mod de preparare: Gogoșarii se spală, se taie pe jumătate și se scot cotoarele, apoi se taie în fâșii de grosimea unui deget. Se prepară sosul amestecând ingredientele de mai sus și se fierbe 20 de minute, amestecând din când în când. Se recomandă o oală mai înaltă și încăpătoare. Se adaugă apoi gogoșarii în sos și se mai fierb până se înmoaie puțin, cam 15 minute. Se pun gogoșarii în borcanele de 400 g, apoi deasupra sosul. Se închid bine și se fierb la bain-marie o oră. Se scot pe o pătură și se învelesc, lăsând borcanele la răcit acoperite. Ies 20 de borcane de 400 g.
Ingrediente: 5 kg gogoșari, un borcan de 800 g pastă de tomate, 1/2 l oțet, 1/2 l ulei, 1/2 kg zahăr, 2 linguri cu sare mare, 2 linguri boabe de muștar, 2 linguri boabe de piper, foi de dafin.
Mod de preparare: Gogoșarii se spală, se taie pe jumătate și se scot cotoarele, apoi se taie în fâșii de grosimea unui deget. Se prepară sosul amestecând ingredientele de mai sus și se fierbe 20 de minute, amestecând din când în când. Se recomandă o oală mai înaltă și încăpătoare. Se adaugă apoi gogoșarii în sos și se mai fierb până se înmoaie puțin, cam 15 minute. Se pun gogoșarii în borcanele de 400 g, apoi deasupra sosul. Se închid bine și se fierb la bain-marie o oră. Se scot pe o pătură și se învelesc, lăsând borcanele la răcit acoperite. Ies 20 de borcane de 400 g.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 06 Octombrie 2009
Marţi, 06 Octombrie 2009
Luni, 05 Octombrie 2009
Luni, 05 Octombrie 2009
Luni, 05 Octombrie 2009
Sâmbătă, 03 Octombrie 2009
Sâmbătă, 03 Octombrie 2009
Sâmbătă, 03 Octombrie 2009