Retete
Friptură lioneză
Ingrediente: 6 bucăți carne de porc a câte 150 g fiecare, 2 linguri unt sau margarină, o lingură de făină, 2 linguri bulion, 250 g ceapă, sare, piper, pătrunjel verde.
Mod de preparare: Ceapa se curăță și se taie felii subțiri, iar pătrunjelul se toacă mărunt. Se prăjește carnea într-o lingură de unt sau margarină, câte cinci minute pe fiecare parte. În grăsimea rămasă, separat, se prăjește ceapa, apoi se pune făina și se amestecă bine. Se adaugă jumătate de pahar de apă și se lasă să se îngroașe amestecul, apoi se pun bulion, sare și piper. Peste fripturile așezate pe un platou se toarnă sosul și se presară pătrunjel tocat.
Dificultate redusă. Timp de preparare, circa jumătate de oră.
Tort rapid cu finetti
Ingrediente pentru blat: 5 ouă, 5 linguri zahăr, 5 linguri făină.
Ingrediente pentru cremă: finnetti și frișcă. Pentru sirop: se folosește o cafea mai slabă foarte dulce.
Mod de preparare: Se bat bine albușurile cu zahărul, se adaugă gălbenușurile bătute și ele puțin cu furculița, apoi făină. Se pune într-o formă de tort unsă cu ulei și tapetată cu făină sau hârtie de copt, apoi se dă la cuptor. Se lasă 15-20 minute la foc mare, să crească, apoi încă 15 minute (depinde de cuptor) la foc mic. După ce s-a răcit se taie, se însiropează fiecare felie, se pune finetti (în prealabil, încălzit un pic la bain-marie), apoi se ornează cu frișcă. În crema de finetti se pot adăuga nuci sau alune.
Dificultate redusă. Timp de preparare: până într-o oră.
Ingrediente: 6 bucăți carne de porc a câte 150 g fiecare, 2 linguri unt sau margarină, o lingură de făină, 2 linguri bulion, 250 g ceapă, sare, piper, pătrunjel verde.
Mod de preparare: Ceapa se curăță și se taie felii subțiri, iar pătrunjelul se toacă mărunt. Se prăjește carnea într-o lingură de unt sau margarină, câte cinci minute pe fiecare parte. În grăsimea rămasă, separat, se prăjește ceapa, apoi se pune făina și se amestecă bine. Se adaugă jumătate de pahar de apă și se lasă să se îngroașe amestecul, apoi se pun bulion, sare și piper. Peste fripturile așezate pe un platou se toarnă sosul și se presară pătrunjel tocat.
Dificultate redusă. Timp de preparare, circa jumătate de oră.
Tort rapid cu finetti
Ingrediente pentru blat: 5 ouă, 5 linguri zahăr, 5 linguri făină.
Ingrediente pentru cremă: finnetti și frișcă. Pentru sirop: se folosește o cafea mai slabă foarte dulce.
Mod de preparare: Se bat bine albușurile cu zahărul, se adaugă gălbenușurile bătute și ele puțin cu furculița, apoi făină. Se pune într-o formă de tort unsă cu ulei și tapetată cu făină sau hârtie de copt, apoi se dă la cuptor. Se lasă 15-20 minute la foc mare, să crească, apoi încă 15 minute (depinde de cuptor) la foc mic. După ce s-a răcit se taie, se însiropează fiecare felie, se pune finetti (în prealabil, încălzit un pic la bain-marie), apoi se ornează cu frișcă. În crema de finetti se pot adăuga nuci sau alune.
Dificultate redusă. Timp de preparare: până într-o oră.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Vineri, 21 Ianuarie 2011
Vineri, 21 Ianuarie 2011
Joi, 20 Ianuarie 2011
Joi, 20 Ianuarie 2011