Rețete pentru masa de Crăciun

529
Piftie de curcan

Ingrediente: 2 picioare, 2 aripi, cap, măruntaie, târtiță, un morcov, un cartof, o legătură pătrunjel, sare, hrean ras, o sfeclă roșie, o căpățână usturoi, o cană smântână acrișoară, oțet sau zeamă de lămâie.

Mod de preparare: Fierbi părțile curcanului la foc mic, adăugând în fiertură și zarzavatul de supă (morcov, cartof). Când carnea se desprinde de pe oase, înseamnă că a fiert destul. Desprinzi carnea de pe oase, o așezi într-o formă (de preferat forma de budincă cu gol la mijloc). Poți folosi și forme mai mici. Peste carne torni zeama strecurată (în care ai pus doi căței de usturoi) după ce s-a răcit. Lași formele la rece până a doua zi. Dacă ai pus-o în forma de budincă, golul din mijloc îl umpli cu hrean ras amestecat cu sfeclă crudă, dată pe răzătoarea cea mai fină și legată cu smântână. O sărezi și acrești după gust cu oțet sau zeamă de lămâie. Are un aspect deosebit la mesele festive dedicate sărbătorilor.

Prăjitură festivă

Ingrediente pentru foi: 2 ouă, 100 gr ulei,100 gr miere de albine, 100 gr zahăr, făină cât cuprinde, o linguriță amoniac. Ingrediente pentru cremă: 800 g smântână, 3 căni nuci măcinate, o cană de zahăr, esență de rom.

Mod de preparare. Foile: se amestecă toate ingredientele, după care aluatul rezultat se împarte în trei părți. Se fac trei foi care se coc pe fundul tăvii tapetate cu făină. Foile se țin la cuptor cinci-zece minute, fără să se rumenească deasupra. Preparare cremă: smântâna se bate cu zahărul, până se obține o frișcă, se amestecă cu nuca măcinată și esența de rom. Se umplu foile, însă prăjitura se poate servi abia a doua zic, când va fi pudrată cu zahăr sau se va glazura cu ciocolată albă și fulgi de ciocolată.

Timp de preparare: o oră, complexitate medie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 02 Decembrie 2011
Stire din Cetățenești : Lebăr de casă
Pagina a fost generata in 1.4241 secunde