Rețete pentru masa de Crăciun

146
Piftie de pasăre

Ingrediente pentru patru porții: 1 kilogram de carne de pasăre, cu tot cu os și piele, 1,5 litri supă de pui, o ceapă, o lingură de ulei, 2-3 căței de usturoi, 2 linguri de mazăre boabe congelată, un morcov, un ardei gras sau gogoșar roșu, 4-5 boabe de piper, sare. Mod de preparare: Tăiați carnea de pasăre în bucăți potrivite, spălați-o și îndepărtați eventualele urme de pene. Puneți carnea de pasăre la fiert în supa de pui și 1,5 litri de apă rece. Fierbeți la foc mic, spumând des. De această parte a procesului depinde calitatea și claritatea aspicului dumneavoastră. Curățați morcovul, ceapa și cotorul cu semințe al ardeiului. Punei-le deoparte. După o oră de fiert, adăugați în oală o linguriță de sare și ceapa întreagă. Fierbeți și spumiți mai departe încă o jumătate de oră. Adăugați în oală morcovul întreg. Fierbeți până când carnea începe să se desprindă de pe os. Verificați consistența aspicului. Luați o picătură de zeamă din oală și verificați cu ajutorul degetului cât este de lipicioasă după răcire. Dacă are  tendința de lipire a degetelor înseamnă că este suficient de legată. Adăugați în oală usturoiul pisat. Lăsați să mai dea totul într-un clocot și luați oala de pe foc. Opțional, în scop decorativ, puteți fierbe boabele de mazăre și ardeiul tăiat julienne, separat, în puțină supă, doar cât să se înmoaie. Strecurați zeama printr-o sită deasă care să oprească și boabele de piper și usturoiul și degresați-o (înlăturați cu o lingură grăsimea de la suprafața supei). Lăsați-o să se răcorească. Pregătiți patru castroane (boluri) pe care le ungeți cu puțin ulei. Decorați fundul vaselor cu boabe de mazăre, felii de ardei gras și rondele de morcov. Adăugați bucăți de carne, distribuite egal în fiecare din cele patru castroane. Puteți lăsa bucățile de carne cu tot cu os sau puteți dezosa carnea pentru a obține bucăți mai mici și ușor de servit. Turnați zeama de carne, în mod egal, în castroane. Lăsați la răcit minim 6 ore înainte de a consum. Piftia se consumă rece, răsturnată pe un platou, întreagă sau feliată.

Trucuri. Ghearele de pasăre și vârfurile aripilor sunt inestetice și improprii pentru consumul într-o piftie. Însă, datorită cantității mari de piele și os, generează o mare cantitate de gelatină de bună calitate. Adăugați-le la fiert și îndepărtați-le la sfârșit. Dacă folosiți carne de pui sau zeama nu este suficient de legată, puteți adăuga una-două lingurițe de gelatină, însă doar după zece minute după ce ați luat vasul de pe foc și nu mai târziu de 20.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : "Mă balonez,  indiferent ce mănânc!"
Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce cadou alegi pentru tatăl tău
Vineri, 20 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Rețete pentru masa de Crăciun
Vineri, 20 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Machiajul care întinerește
Vineri, 20 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Vineri, 20 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Idei de cadouri pentru soacre
Pagina a fost generata in 2.6908 secunde