Rețete pentru masa de sărbători

511
Dacă preparatele din carne nu sunt incluse în meniul dumneavoastră de sărbători, vă puteți bucura de alte mâncăruri care le înlocuiesc cu brio, cele mai indicate rețete vegetariene fiind cele care combină gustul desăvârșit al fructelor și legumelor. De exemplu: salata de varză cu ananas, salata de morcovi cu mere, dovlecei cu brânză la cuptor, budincă de conopidă, sarmale cu orez, semințe de dovleac sau cu prune uscate pot fi încercate cu încredere.

Salată de varză cu ananas
Ingrediente: 300 g varză albă sau roșie, 250 g ananas proaspăt sau din conservă, o rădăcină de țelină tăiată mărunt, 50 ml iaurt, 2 linguri oțet, 20 ml ulei, sare, piper, pătrunjel verde și cimbru după gust.
Preparare: Varza, ananasul și țelina se taie mărunt și se amestecă cu toate celelalte ingrediente. Se așează pe farfurii întinse și se ornează cu frunze de pătrunjel.

Dovlecei cu brânză
Ingrediente: 4 dovlecei tineri, 300 g brânză de capră sau de oaie, 100 g unt, 3 linguri pesmet, sare.
Preparare: Curățați dovleceii, tăiați-i în felii lungi și puneți-i la fiert circa 20 de minute. După ce s-au fiert, dovleceii se pun la scurs, apoi se amestecă cu brânza rasă. Se unge o tavă cu unt, se presară cu pesmet și se așează feliile de dovlecei. Se lasă la cuptor aproximativ 40 de minute și se servește rece.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 06 Decembrie 2010
Stire din Cetățenești : Cârnați de casă
Luni, 06 Decembrie 2010
Stire din Cetățenești : "O să mă bagi în mormânt!"
Pagina a fost generata in 3.0397 secunde